Lahdessa odotetaan itsevarmaa vastustajaa Kisapuistoon

FC Lahti palasi helatorstaina tasapelien tielle. Joukkue on kerännyt yhden pisteen peräti neljästä pelaamastaan liigaottelusta. Sunnuntaina vastaan asettuu voittoputkessa etenevä RoPS.

Kuhnurit voitti viikko sitten perjantaina SJK:n 1-0. Esitys oli kaikin puolin hyvä ja joukkueen itseluottamus nousi vaikean alkukauden jälkeen.

Helatorstaina lahtelaiset jäivät Pietarsaaressa tappioasemaan jo neljännellä minuutilla, kun Johan Brunell iski vapaapotkun jälkitilanteesta. Lahden Aleksi Ristola teki tasoituksen 80. minuutilla. Paikkoja voittomaaliinkin oli.

- Olimme ensimmäisellä puoliajalla huonolla jalalla liikkeellä, se oli meiltä todella heikkoa peliä.  ”Toke” (valmentaja Toni Korkeakunnas) herätteli sitten tauolla ja toinen oli ihan erinäköistä, keskikenttäpelaaja Aleksi Paananen kertaa MTV Sportille.

- Ehkä SJK-voitosta tuli jonkunlainen hyvänolontunne. Ehkä alitajuntaisesti ajattelimme, että Jaro olisi jotenkin helppo vastus.

Lahti on hävinnyt kerran, mutta neljä tasapeliä ja yksi voitto riittävät vasta seitsemänteen sijaan. Paanasen mukaan joukkueen ongelma on ailahtelevaisuus niin otteluiden välillä kuin niiden sisälläkin.

- Trendimme on liian usein ollut, että olemme surkeita pelien aluissa. Jos jäämme heti tappiolle, muuttuu pelin luonne. Vastustaja alkaa vetäytymään ja puolustaa tiiviimmin. Tuolloin pelissä korostuvat eri asiat. Olemme kuitenkin parantaneet pelien edetessä.

- Heikkokuntoiset kentät muuttavat myös pelin luonnetta. Ykkös- ja kakkospallojen voittaminen korostuu. Kaikkeen pitää vain osata sopeutua, ”Diego” korostaa.

Aleksi Paananen siirtyi marraskuussa Lahteen pelattuaan liigaa KuPS:ssa vuodesta 2010. Taitava keskikenttäpelaaja sai talvella vastuuta, mutta Veikkausliigan alettua hän ei ollutkaan Korkeakunnaksen valinta avaukseen. Ensimmäistä kertaa hän oli avauksessa SJK:ta vastaan ja pelasi 82. minuuttia. Nyt peliaikaa on kertynyt kolmesta ottelusta. Maalitili on vielä avaamatta.

- Sain vähemmän peliaikaa, jonka päälle tuli pieni loukkaantuminen. Se antoi omaan tekemiseeni boostia. Oli pakko näyttää harjoituksissa, että ansaitsen peliaikaa ja sainkin näytönpaikan. Se oli minulle herättely, pelaaja myöntää.

Kuhnurit kohtaa sunnuntaina Kisapuistossa neljän ottelun voittoputkessa etenevän RoPS:n. Kamppailu alkaa kello 17.

- RoPS on ollut viime matseissa hyvä ja tulee Kisapuistoon itsevarmana. Heillä on fyysinen joukkue, joten edessä on tiukka matsi. Pelin luonne on varmasti suoraviivainen. Hommia pitää tehdä täydet 90 minuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat