FC Lahdella positiivinen ongelma?

FC Lahti otti kauden ensimmäisen voittonsa liigassa viidennellä kierroksella perjantaina. Päävalmentaja Toni Korkeakunnas ei kuitenkaan suostu korostamaan täyden pistepotin merkitystä liikaa.

FC Lahti oli pelannut ennen perjantaita kolme tasapeliä ja hävinnyt kerran. SJK kaatui 1-0-lukemin Aleksi Ristolan tyylikkäällä maalilla.

- Tunnelmassa ei ole ollut valittamista perjantain jälkeen. Olimme selkeästi parempi joukkue. Ilmapiiri on vapautuneempi, mutta kyllä muut ovat puhuneet voittamattomuudestamme enemmän kun me itse, Korkeakunnas huomauttaa MTV Sportille.

Lahti lähti kamppailuun uusitulla ryhmityksellä, sillä loukkaantumisten vuoksi sivussa olivat Henri Toivomäki, Petri Pasanen, Mika Ääritalo ja Pyry Kärkkäinen. Vaisun alkukauden pelannut brassikärki Rafael oli tiputettu penkille. Akillesjänteidensä kanssa tuskaillut Pekka Lagerblom puolestaan pelasi ensimmäistä kertaa täyden 90-minuuttisen ja oli yksi voiton avainmiehistä.

Korkeakunnas ei vielä tiedä tarkalleen, millaisen miehistön saa torstaiksi kasaan. Pasanen ja Ääritalo ovat harjoitelleet jo normaalisti, kun taas Xhevdet Gela on sairastanut flunssaa ja Leadro Mottan polvi on kipuillut.

- Kärkkäistä odotan kuntoon sunnuntaiksi. Jos kaikki muut olisivat kunnossa torstaina, olisi meillä positiivinen ongelma. Vaikea lähteä sivuuttamaan perjantaina pelanneita, niin hyviä näyttöjä he antoivat, Korkeakunnas pohtii.

- Olimme aktiivisempia ja aggressiivisempia kuin aiemmin. Olimme lähellä vastustajaa ja pelirohkeutemme oli pallollisena parempaa. Toki aina voi parantaa, lahtelaisten luotsi jatkaa.

FC Lahti kohtaa helatorstain kierroksella FF Jaron Pietarsaaressa.

 

Lue myös:

    Uusimmat