Lahden taksisurmassa läpimurto

Lokakuussa Lahdessa tapahtuneesta taksinkuljettajan surmasta on otettu kiinni 26-vuotias helsinkiläismies. MTV:n tietojen mukaan mies löytyi Thaimaasta.

Lahdessa viime lokakuussa tapahtuneessa helsinkiläisen taksikuskin surman tutkinnassa on tehty läpimurto. Rikosylikomisario Juha Rautaheimon mukaan juttu on edistynyt aimo askeleen eteenpäin. Poliisi oli etsintäkuuluttanut murhasta epäiltynä helsinkiläisen 26-vuotiaan miehen. Rautaheimon mukaan mies on saatu kiinni Euroopan ulkopuolella sijaitsevasta maasta. MTV:n uutisten tietojen mukaan epäilty löytyi Thaimaasta.

-Hänet on nyt saatu kiinni ja nyt ryhdymme suunnittelemaan, minkälaisilla menettelyillä hänet saadaan Suomeen, Helsingin rikospoliisissa työskentelevä Rautaheimo kertoi aamulla.

Rautaheimon mukaan epäillyllä miehellä ei ole aiempaa rikollista menneisyyttä. Epäilty on ilmeisesti poistunut Suomesta tammikuun puolenvälin jälkeen. Mies oli kadonnut ja Rautaheimon mukaan miehen jäljille pääsyyn johti monta asiaa.

Läpimurto poliisin omissa tutkimuksissa


Epäilty on asunut lähellä paikkaa, josta surmaan johtanut taksikyyti ilmeisesti alkoi. Viimeinen tieto taksista on, että kuljettaja otti kyydin Kalliosta ja oli matkalla Lahteen. Rautaheimon mukaan läpimurto tapauksen tutkinnassa tehtiin lähinnä poliisin omissa tutkimuksissa. Helsingin ja Lahden rikospoliisit ovat tutkineet juttua yhteisvoimin.

Murhan selviämiseen johtavasta vihjeestä oli luvattu noin 8500 euron suuruinen palkkio.

-Vihjeitä on kyllä tullut, mutta jää nähtäväksi, onko kukaan palkkiota ansainnut. Katsomme, että asia on selvinnyt pääasiassa poliisin omilla tutkimuksilla, Rautaheimo kertoo.

Poliisi otti rikostutkinnan viimeisissä vaiheissa selvää surma-aseena käytetyn pistoolin omistajasta. Surmatyö oli tehty yhdeksän millimetrin tshekkiläisellä CZ 75 tai CZ 85-aseella.

-Yhtenä tutkintalinjana on ollut luvallisten aseiden koeammunta ja niitä on tutkittu noin satakunta tähän mennessä. Tarkoitus oli käydä läpi kaikki tällaiset luvalliset aseet Helsingissä. Niitä on noin 500.

-Aloimme kerätä tällaisia aseita Kallion ja Vallilan alueelta ja ilmeisesti se on ollut "laukaiseva" tekijä henkilölle. Ilmoitimme asiasta julkisuudessa tammikuussa. Mies on ehkä tajunnut, että tulee jäämään tästä jutusta kiinni ja veti asiasta omat johtopäätöksensä ja häipyi paikalta, Rautaheimo pohtii.

Rautaheimon mukaan epäillyllä henkilöllä oli luvallinen ase. Poliisi tiedottaa taksisurman tutkinnasta lisää iltapäivällä.

Surmaan johtanut taksikyyti otettiin 17. lokakuuta Helsingistä kello 22.43, ja se ajettiin melko varmasti suoraan Lahteen. Taksi löydettiin aamuyöllä Sykekadulta Lahdesta.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 18.02.2002)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja