Lahden pitseriamurhista tuomittu elinkautisvanki Eikka Lehtosaari ehdonalaiseen vapauteen 20 vuoden jälkeen – ampui kolme kilpailevan jengin jäsentä teloitustyyliin

Helsingin hovioikeus on päättänyt päästää elinkautista vankeusrangaistusta kärsivän Eikka Lehtosaaren ehdonalaiseen vapauteen. Lehtosaari on istunut vankeudessa lähes 20 vuotta.

Eikka Lehtosaari istui elinkautista vankeusrangaistusta niin sanotusta vuoden 2000 Lahden pitseriamurhista.  Ammuskelussa kuoli keskellä päivää kolme moottoripyöräkerholaista pääkaupunkiseudulta ja Porista. Henkilöt kuuluivat Bandidos MC:n ja Black Rhinos -jengeihin. Neljäskin jengiläinen olisi kuollut, ellei hänellä olisi ollut luotiliivejä.

Käsiteltävät henkirikokset sattuivat erään toisen jengioikeudenkäynnin lounastauolla. Tekoa kuvailtiin määrätietoiseksi ja kylmäveriseksi. Surmat varmistettiin lähilaukauksin. Henkirikoksiin osallistui kaksi muuta henkilöä.

Oikeuden päätöksen mukaan Lehtosaari on kiinnittynyt rikollisjärjestön toimintaan. Hän muun muassa on poseerannut lukuisisa kertoja erilaisten liivijengeihin kuuluvien henkilöiden kanssa valokuvissa.

Oikeuden mukaan Lehtosaaren käytös oli kuitenkin kehittynyt viime vuosina positiiviseen suuntaan, ja hän on osallistunut vankilan toimintoihin. Hän on myös sitoutunut päihteettömyyteen.

Eikka Lehtosaari vapautuu ensi maaliskuussa, kun hän on ollut vankeudessa 20 vuotta ja 2 kuukautta.

Lue myös:

    Uusimmat