F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Lähde: F1:ssä viritellään merkittäviä taustaliikkeitä – Williams hylkäämässä Mercedeksen, täysin uusi kuvio tulille

11:45
Video: tältä näyttää Kimi Räikkösen uusi Alfa Romeo – C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen kertoo, mikä autossa päällimäisenä silmään

Italialaisen La Gazzetta dello Sportin mukaan ikoninen F1-talli Williams on muuttamassa merkittävästi muotoaan kaudelle 2022.

Lehden mukaan Williams ei jatkaisi enää yhteistyötä Mercedeksen kanssa, vaan se hyppäisi Renaultin, nykynimeltään Alpinen kelkkaan. Gazzettan tiedoista kertoo muun muassa GP Blog.

Taustalla ovat Renaultilla tapahtuneet muutokset. Aiemmin tehdasyhtiön nimeä kantanut F1-talli vaihtui Alpine-brändin alle.

Gazzetta dello Sportin mukaan Renaultin uusi toimitusjohtaja Luca De Meo olisi laittamassa F1-tallin ohjelmaa uuteen uskoon.

– De Meo, kuten kuka tahansa muukin lajista ymmärtävä tietää, että niin kauan kuin Alpine on omillaan, se ei voi taistella Mercedestä, jolla on kolme asiakastallia (McLaren, Aston Martin ja Williams), Ferraria (Alfa Romeo ja Haas) tai Hondaa (Red Bull ja AlphaTauri) vastaan, lehdessä kirjoitetaan.

Tällä viitataan erityisesti moottorikehitystyöhön.

Renault menetti viime kauden jälkeen ainoan asiakastallinsa, kun McLaren hyppäsi Mercedeksen kelkkaan.

La Gazzetta dello Sportin mukaan Williams ei ottaisi pelkästään Alpinen (Renaultin) moottoreita, vaan siitä tulisi Alpinen junioritalli. Tämän kuvion avulla ranskalaistalli saisi helpomman reitin sen juniorikuljettajille F1-sarjaan.

Williams on tehnyt yhteistyötä Mercedeksen kanssa kaudesta 2014 lähtien.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja