Lähde: F1-kuskimarkkinoilla tapahtuu – Mercedes ja Ferrari painostavat Lewis Hamiltonia ja Sebastian Vetteliä

Motosport.it:n mukaan Mercedes ja Ferrari ovat asettaneet tiukan aikataulun Lewis Hamiltonille ja Sebastian Vettelille jatkosopimusneuvotteluissa. F1-kärkitallit vaativat vastauksia jo tämän kuun aikana.

Formuloiden kilpasarja on tällä hetkellä pysähdyksissä koronaviruspandemian takia. Tai ainakin lähes kokonaan.

Yksi osa huvipuistosta on auki ja liikkuu lujaa.

Nimittäin vuoristorata nimeltä ”kuskimarkkinat”.

Motosport.it:n toimittajan Roberto Chincheron mukaan brittikuskin Lewis Hamiltonin ja saksalaiskuljettajan Sebastian Vettelin on annettava vastauksia talleilleen huhtikuun loppuun mennessä. Syy pika-aikataululle on se, että Mercedes ja Ferrari ovat aikataulupaineiden alla.

Ferrarilla kuvio on ”selvä”. Motorsport viittaa lähteisiin, joiden mukaan italialaistalli olisi tarjonnut yhden vuoden mittaista jatkoa Vettelille. Saksalaiskuskin olisi kuitenkin myönnyttävä palkanalennukseen.

Mikäli Vettel ja Ferrari eivät pääse sopuun, nojautuu italialaistalli joko australialaiseen Daniel Ricciardoon tai espanjalaiseen Carlos Sainziin.

Aikataulupaine tulee osittain myös heiltä. Ricciardon kun on annettava vastauksia Renaultille ja Sainzin McLarenille. Uhkana on se, että liika odottelu kostautuu ja jollekin jää luu käteen.

Tämän lisäksi Ferrarin varavaravaihtoehto on italialaiskuljettaja Antonio Giovinazzi, joka ajaa tällä hetkellä Alfa Romeolla. Giovinazzi kuuluu Ferrarin kuljettajaohjelmaan.

Mercedeksellä isoimmat kysymysmerkit liittyvät siihen, jatkaako tallipäällikkö Toto Wolff nykyisessä roolissaan. Wolffin ratkaisu on merkittävä, sillä Hamiltonin uskotaan seuraavan pomonsa päätöstä.

Mikäli Hamilton ei jatkaisi Mercedeksellä, olisivat saksalaistallin vaihtoehdot vähissä. Esille nousisi vain George Russell, joka ajaa tällä hetkellä Williamsilla.

F1-kuljettajamarkkinat liikahtivat eteenpäin jo talvitauon aikana. Tuolloin monacolaiskuljettaja Charles Leclerc (Ferrari) ja hollantilaisässä Max Verstappen (Red Bull) tekivät jatkosopimukset omien talliensa kanssa.

Heidän lisäksi vain Esteban Oconin (Renault) nykyinen sopimus kattaa ensi vuoden.

Lue myös:

    Uusimmat