Laatulehti Time haastatteli pääministeri Marinia – kieltäytyi heti kättelyssä menemästä kuvaajan pyytämään asentoon: "Näin tämä tehtäisiin, jos olisin mies"

8:23
Viron sisäministeri vähätteli Marinia loppuvuodesta ja viittasi hähen työhistoriaansa Sokoksen myyjänä.

Time-lehden haastattelussa pääministeri Sanna Marin sanoo, että hänen pääministeriksi nousunsa saama kansainvälinen mediahuomio on hyvä asia Suomelle, vaikka hän itse keskittyisi mieluummin asioihin kuin persoonaan.

Toimittaja aloittaa jutun kertomalla kuinka Suomen pääministeri ei suostu poseeraamaan valokuvaajan pyytämässä asennossa, polvet yhdessä hieman sivulle käännettynä, kädet hillitysti yhteenliitettyinä.

Sen sijaan Marin pitää jalat hieman erillään, asettaa kädet jämäkästi reisien päälle.

– Näin tämä tehtäisiin, jos olisin mies, Marin kuittasi tilanteen Timen haastattelijalle ja valokuvaajalle.

"Huomio aiheuttaa paljon työtä"

Jutussa kerrotaan, miten Marin on saanut paljon kansainvälistä huomiota noustuaan Suomen pääministeriksi vain 34-vuotiaana ja tullen samalla maailman nuorimmaksi naispääministeriksi.

Marin kommentoi lehdelle, että huomio on enemmänkin haitannut kuin ollut ilon aihe.

– Huomio aiheuttaa paljon työtä. Totta kai tämä on myös hieno tilaisuus Suomelle tuoda itseään esille ja siitä olen tietysti kiitollinen. Minusta on kuitenkin helpompaa, jos persoonan sijaan keskitytään asioihin, Marin kommentoi.

Perheen sateenkaaritausta nousi esiin

Time kertoo Marinin työväenluokkaisesta taustasta sekä siitä, että Marin on perheensä ensimmäinen yliopistokoulutuksen saanut. Jutussa kerrotaan myös, että Marin asui vanhempiensa eron jälkeen äitinsä kanssa, ja että äidillä oli uusi naiskumppani. 

– En voinut kuvitellakaan tulevani isona pääministeriksi. Politiikka ja poliitikot tuntuivat kaukaisilta. Taustani vaikuttaa siihen, miten näen yhteiskunnan ja tasa-arvoisuuden.

– En ole kuitenkaan politiikassa sateenkaariperhetaustani vuoksi. Olen politiikassa, koska vanhempi sukupolvi ei tehnyt tarpeeksi tulevaisuuden isojen asioiden eteen. En voinut vain ajatella, että se on jonkun muun tehtävä, Marin sanoo.

"Kieltäytyy asettumasta roolimalliksi"

Time kirjoittaa, että Marinin odotetaan ottavan oma paikkansa nuoren naisen roolimallina. Lehti kuvailee Marinin kieltäytyvän tästä roolista hiljaiseen, mutta päättäväiseen tapaansa.

– En usko, että nuo nuoret naiset ovat roolimalleja ikänsä tai sukupuolensa takia. Greta Thunberg ei ole roolimalli siksi, että hän on nuori tyttö. Syy on hänen mielipiteensä ilmastosta. Hän puhuu asioista, ja se inspiroi ihmisiä.

Time-lehden haastattelusta kertoi Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Videolla Sanna Marin kertoo miten hänen linjansa eroaa edeltäjänsä linjasta:

5:40

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja