"Lääkärit sanoivat, että se on hengenvaarallista" – hiihtotähti avautuu koettelemuksestaan

Hiihtäjätähti Sergei Ustjugov sai syksyn harjoituskaudella koronavirustartunnan ja kärsi oireista yli kuukauden. Tuo aika oli venäläiselle varsin raju koettelemus.

Ustjugov, 28, oli syys-lokakuussa Venäjän maajoukkueen kanssa leirillä Keski-Euroopassa, ja hän on aiemmin kertonut saaneensa koronatartunnan noihin aikoihin Italian Val Senalesissa. Ustjugov on nyt valottanut venäläisen Match TV:n haastattelussa, että ensimmäisenä oireena häneltä alkoi hälvetä hajuaisti.

Ustjugov antoi tuolloin kaksi koronapositiivista testiä, kunnes testi kahden päivän päästä osoittautui negatiiviseksi. Hän palasi Venäjän Tjumeniin, harjoitteli ja matkasi marraskuussa Muonion Olokselle leirille.

Ustjugovin vointi Oloksella oli kuitenkin huono ja väsynyt, ja verenpaine oli korkealla. Olo säilyi sellaisena hänen mukaansa viikon ajan. Palatessaan kotiin Venäjälle hänen lämpönsä nousi.

Venäjän maajoukkuevalmentaja Markus Cramer oli pyytänyt Ustjugovia treenaamaan, mutta Ustjugov vastasi, ettei hän voi, hänellä ei ollut voimia.

Ustjugov kävi Venäjällä useissa testeissä. Hänen verensä oli paksuuntunutta, ja Ustjugovilla oli veritulppia.

– Lääkärit sanoivat, että älä mene kisaamaan, se on hengenvaarallista, Ustjugov kertoi.

"Sitten tämä iski"

Ustjugov oli lopulta noin kuukauden harjoittelematta. Kunnon heikkeneminen oli henkisestikin kova paikka.

– Tein kesällä paljon töitä, mutta sitten tämä koronavirus iski minuun.

Ustjugov hiihti kauden ensimmäiset kisansa vasta tammikuun puolivälissä Venäjällä ja avasi maailmancup-kautensa Lahdessa 24. tammikuuta.

Ustjugov on kuitenkin palannut maailmancupissa jo vahvaan iskuun. Hän oli tammikuun lopussa Falunissa perinteisen sprintissä neljäs ja lauantaina Ulricehamnissa vapaan sprintissä kuudes.

Ustjugovilla on viiden himmeämmän MM-mitalin lisäksi kaksi maailmanmestaruutta. Hän juhli MM-kultaa Lahdessa 2017 yhdistelmäkilpailussa ja parisprintissä.

Lähde: Championat

Lue myös:

    Uusimmat