Lääkäripuolustus Vilja Eerika -jutusta: "Jälkiviisaus korkealla tasolla"

- Jälkiviisaus on tässä jutussa korkealla tasolla, totesi terveyskeskuslääkärin puolustus. Helsingin käräjäoikeudessa jatkuu Vilja Eerikan viranomaishaaran käsittely.

Jutussa on syytteessä kaikkiaan 11 sosiaalityöntekijää, terveydenhoitajaa ja lääkäriä. Keskiviikkona aamupäivällä kuultiin terveydenhoitajien ja lääkäreiden puolustusten kommentteja syytteisiin.

Syyttäjä Tuire Tamminiemen mukaan virkamiehet rikkoivat virkavelvollisuuttaan, kun he eivät puuttuneet äitienpäivänä 2012 tapetun 8-vuotiaan Vilja Eerikan tilanteeseen.

Terveydenhuoltoalan ammattilaiset kiistävät sosiaalityöntekijöiden tavoin tahalliset rikokset jutussa.

Vastausten perusteella ongelmina oli tiedonkulku ja luottamus Vilja Eerikan isän kertomuksiin.

- Jos huoltaja tuo lapsen lääkäriin ja osoittaa huolenpitoa lapsesta, niin ensimmäisenä ei ryhdytä epäilemään kertomuksia, yksi puolustuksista totesi.

Yksi lääkäripuolustuksista totesi, että lastensuojelu ei välittänyt tietoja pahoinpitelyepäilyistä lääkäreille.

- Kaikilla ei ollut sitä tapahtumahetkellä käytössä sitä tietoa, jonka syyttäjä väittää olleen.

Lääkärit viittasivat myös toistensa havaintoihin, jotka sitten tavallaan kertautuivat, kun kollegan lausuntoja ei epäilty tai kyseenalaistettu.

- Uusi lastensuojeluilmoitus ei olisi tuonut tapauksessa lisäarvoa, koska tapaus oli jo lastensuojelun tiedossa, puolustus totesi.

Yksi psykologeista tapasi Vilja Eerikan neljästi kahden kuukauden aikana. Osan tapaamisten aikana Vilja Eerika oli sijoitettuna Meripihan keskukseen.

- Mitä olisi voinut tehdä enemmän? Vilja Eerika tavattiin niin usein kuin se oli tarpeen.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja