Lääkäri esitti kovia väitteitä vankilassa kuolleesta liikemies Epsteinista – "En ole nähnyt 50 vuoden aikana vastaavaa"

1:21
Video: Näin Jeffrey Epsteinin kuolemasta uutisoitiin.

Kokenut patologi Michael Baden sanoi yhdysvaltalaisen uutiskanava Foxin haastattelussa, että useista seksuaalirikoksista epäillyn varakkaan liikemiehen Jeffrey Epsteinin kuolema ei ollut itsemurha, vaan henkirikos.

Epstein löydettiin kuolleena newyorkilaisvankilan sellistä elokuussa. Kuolinsyytutkijan mukaan hän teki itsemurhan käyttämällä lakanaa hirttäytymiseen.

Badenin mielestä ruumiinavauksen löydökset viittaavat muuhun.

"Murtumat viittaavat kuristamiseen"

Baden kertoi Foxin haastattelussa, että Epsteinillä oli kaksi murtumaa kurkunpään vasemmalla ja oikealla puolella sekä yksi murtuma kieliluussa aataminomenan yläpuolella. Lisäksi vainajan silmissä havaittiin verenvuotoa, joka viittaisi kuristamiseen.

– Tuollaiset murtumat ovat hyvin epätavallisia hirttäytymisissä. Yli 50 vuoden aikana en ole nähnyt vastaavaa. Niitä havaitaan tavallisemmin kuristamisen seurauksena, Baden totesi.

Baden oli paikalla ruumiinavauksessa, mutta ei itse suorittanut sitä. Epsteinin veli palkkasi hänet tutkimaan tapausta.

Baden on myös vakiovieras Foxin ohjelmissa ja kanavan virallinen yhteistyökumppani. Hän ollut pitkän uransa aikana tutkimassa muun muassa John F. Kennedyn salamurhaa sekä todistanut OJ Simpsonin ja tuottaja Phil Spectorin oikeudenkäynneissä.

Ruumiinavauksen tehnyt tutkija tyrmää

New York Timesin mukaan ruumiinavauksen suorittanut New Yorkin johtava kuolemansyyntutkija Barbara Sampson tyrmää Badenin väitteet.

Sampson pitää kiinni johtopäätöksestään, jonka mukaan kuolinsyy oli itsemurha. Yhdysvaltain oikeusviranomaiset eivät ole kommentoineet Badenin väitteitä.

Epsteinia syytettiin siitä, että hän olisi maksanut seksistä kymmenille alaikäisille tytöille vuosina 2002–2005. Nuorimpien uhrien on epäilty olleen 14-vuotiaita. Hän itse oli kiistänyt syyllisyytensä.

Epstein oli jo aiemmin tuomittu seksuaalirikoksista.

Kuolema sellissä herätti ihmetystä

Epsteinin kuolema herätti Yhdysvalloissa paljon kritiikkiä ja ihmetystä.

Epstein oli vankilassa erikoisyksikössä, jossa häntä olisi pitänyt tarkkailla 30 minuutin välein. Näin ei kuitenkaan kuolinyönä tapahtunut. Tapauksesta on aloitettu liittovaltion tutkinta.

Hämärissä olosuhteissa tapahtunut kuolema on myös ruokkinut monia salaliittoteorioita, sillä Epsteinilla oli aiemmin läheiset välit moniin vaikutusvaltaisiin ihmisiin kuten Donald Trumpiin, Bill ja Hillary Clintoniin, prinssi Andrewiin sekä Bill Gatesiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja