La Palman tulivuoresta purkautui uusia, erittäin nopeasti liikkuvia laavavirtoja – drone kuvasi ennennäkemättömän kuvakulman

La Palman Cumbre Vieja -tulivuoren purkaukselle ei näy loppua. Tällä viikolla kuvatut videot näyttävät punaisena hehkuvan laavan virtaavan vuorelta tuhoten asutusta allensa.

Kanariansaarten viranomaiset kertoivat sunnuntaina vuoresta purkautuneen jälleen uusia laavavirtauksia. Tällä hetkellä purkautuva laava on hyvin nestemäistä, joten sen virtaus on nopeaa.

Viranomaisten mukaan uudet virtaukset ovat tavoittaneet jo maa-alueita, jotka eivät vielä aiemmin olleet laavan peitossa. Maanantaina laavan etenemisnopeus oli alamäessä nopeimmillaan metrin sekunnissa, ja viikonloppuna avautuneet uudet virtaukset liikkuvat sitäkin nopeammin.

Perjantaina myös kuvattiin massiivinen kivenlohkare vyörymässä laavan mukana vuoren rinnettä alas. Voit katsoa tuoreet videot artikkelin alusta.

Cumbre Viejan purkaus alkoi 19. syyskuuta, eikä tulivuori näytä olevan hiljentymässä.

Torstaihin mennessä laava oli peittänyt allensa 1 136 hehtaaria maata ja vahingoittanut tai tuhonnut lähes 2 700 rakennusta.

Lue myös:

    Uusimmat