Kymmenen hotellin ketju Lappiin

Kymmenen hotellin ketju syntyi Lappiin tänään, kun kaksi matkailualan perheyritystä päätti nivoa toimintojaan yhteen. Lapland Hotels -ketjun ketjun liikevaihto on 50 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 250 ihmistä ympäri vuoden.

Lisäksi tarjolla on useita satoja sesonkityöpaikkoja. Rovaniemellä julkistetussa järjestelyssä pääostajana on Olos Oy:n omistaja Pertti Yliniemi, jonka yritysryppääseen kuuluvat myös hotelli Pallas sekä Enontekiöllä olevat hotellit Kilpis, Hetta ja Lavi. Yliniemen yritys osti 43 prosentin osuuden Sirkan Tähti Oy:stä, johon jäävät samansuuruisella osuudella omistajiksi edelleen myös Leo ja Marjut Pitkänen.

Vähemmistöosakkaana 14 prosentin osuudella on Matkailunkehitys Oy Nordia. Sirkan Tähti osti samalla kokonaan Ylläs-Ski Oy:n, joka pyörittää suurta osaa Ylläksen matkailukeskuksen toiminnoista. Ylläs-Ski oli pääosin Pitkästen omistuksessa.

Yliniemen yritysryppään omistukseen järjestely ei vaikuta. Lapin laajin hotelliketju operoi kuuden kunnan alueella Rovaniemeltä Kilpisjärvelle. Myyntiponnistuksia suunnataan yhä vahvemmin ulkomaille, koska ketjulla on Yliniemen mukaan nyt riittävästi kapasiteettia, jolla isot matkanjärjestäjät saadaan kiinnostumaan tarjonnasta.

Lapland Hotelsin asiakkaista noin 70 prosenttia tulee jo tällä haavaa ulkomailta. Varsin pian on odotettavissa myös investointeja, joita ei kuitenkaan vielä haluta tarkentaa. Vahvoja panostuksia aiotaan suunnata muun muassa kesämatkailun vireyttämiseen. Järjestelyn vakuutetaan turvaavan nykyiset työpaikat ja jopa lisäävän niitä varsin pian.

Partneri vaihtui

Pertti Yliniemi ja Leo Pitkänen kertoivat, että sopu yhteistyöstä löytyi vajaassa viikossa. Esisopimuksen laadintaan käytettiin minuutti, jonka jälkeen vanhat kaverukset sinetöivät järjestelyn lyömällä kättä päälle.

Pitkäsen yhteistyökumppani on sikäli yllätys, että alun perin partneriksi piti tulla teollisuusneuvos Jorma Terentjeffin Avanti Group, joka operoi muun muassa Pudasjärven Iso-Syötteellä Oulun läänissä. Pitkänen vetäytyi hankkeesta vain pari päivää sitten juuri ennen lopullisen sopimuksen allekirjoittamista.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja