Mainos

Kylpyhuoneen tapetti repsottaa - remontointi

Hei! Huomasin että kylpyhuoneeni seinän "muovitapetti" ei ole kaikkialta koko liitoskohdaltaan kiinni vaan "repsottaa" hieman auki. Vaikka tilassa on patterilämmitys, onko silti mahdollista että on tapahtunut kosteusvauriota? Pitäisikö saumakohdat vetää silikonilla uudestaan? Ystävällisin terv, Susku.

Kiitoksia kysymyksestä. Jos kosteus pääsee seinärakenteeseen, syntyy varmasti vaurio. Ennemmin tai myöhemmin. Vaurion vakavuus riippuu tuulettumisesta seinärakenteen sisällä. Lämmitys ei tilannetta pelasta, saattaa jonkin verran hidastaa ongelmien esille tuloa. Usein piilossa oleva vaurio muhii ja tulee esille siinä vaiheessa, kun suuri osa koko asunnon seinä- ja lattiarakenteista joudutaan purkamaan. On varsin karmaisevan näköistä touhua. Ja kallista.

Silikoni ei ole kosteuseriste ja siitä ei ole oleellista hyötyä. Ainoa oikea menettely on välittömästi remontoida koko tila eli vanhat muovit pois ja uusi pinnoite tilalle. Kosteusmittausta (ja/tai seinälevyjen purkua, jos on kipsi- tai lastulevyseinä) pitäisin antamillanne tiedoilla välttämättömänä. Pintamittaus ei välttämättä anna oikeaa tietoa tilanteesta, jos osoittaa kuivaa eli mittaus tulee tehdä myös rakenteen sisältä ja takaa. Ja asialla on jo enemmän kuin kiire. Terveisin Sakke

>Lue myös Reiskan vihjeet

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.