Kyberhyökkäyksen kohteeksi joutunut Eilakaisla sai toimintansa taas pyörimään – viitteitä tietojen varastamisesta ei ole

12:06
Katso video: Näin jälkiä tietomurron tekijästä etsitään – ammattilainen selittää, miten hakkerit auttavat poliisia

Kyberhyökkäyksestä viikonloppuna kertonut Eilakaisla on saanut palvelimensa jälleen toimintaan, ja sen työnvälityspalvelu Kaislanetin pitäisi pyöriä normaalisti. 

Henkilöstöpalvelualan yritys Eilakaislasta kerrotaan, ettei edelleenkään ole tiedossa, että sen työnhakijoiden tai -tekijöiden henkilötietoja tai asiakkaiden laskutustietoja olisi vaarantunut kiristyshaittaohjelmahyökkäyksen seurauksena.

–  Olemme nyt saaneet viimeisimmät palvelimet meillä pystyyn ja alamme olla siinä niin sanotussa normaalissa tilanteessa. Mutta vieläkään mitään viitteitä meillä ei ole siitä, että mitään tietoja olisi varastettu. Mutta emme pysty myöskään varmuudella sanomaan, että ei olisi varastettu, kertoo Eilakaslan HR- ja kehityspäällikkö Joonas Kopperi STT:lle. 

Jos tietoja kuitenkin olisi päätynyt hyökkääjille, olisivat Kopperin arvion mukaan arkaluonteisinta palkanmaksuun liittyvät tiedot, kuten työntekijöiden henkilötunnukset, palkkatiedot ja sairauspoissaolot. Esimerkiksi sairauspoissaolojen syitä ei kuitenkaan kirjata. Työnhakijoilta ei henkilötunnuksia ole pyydetty.

Eilakaisla havaitsi hyökkäyksen perjantaiaamuna.

Eilakaislan mukaan poliisi tutkii tapausta törkeänä tietomurtona ja törkeänä kiristysyrityksenä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja