Kuvavuoto: Tässä on uusi Google-puhelin Pixel 3a

Googlen uusi keskihintaluokan Pixel 3a -älypuhelinmalli on paljastunut vuotaja Evan Blassin Twitterissä julkaisemassa kuvassa.

Pixel 3a ja suurikokoisempi Pixel 3a XL julkistetaan 7. toukokuuta. Google järjestää tuolloin myös vuotuisen I/O-kehittäjäkonferenssinsa avaavan julkistustilaisuuden, jossa on odotettavissa totuttuun tapaan hengästyttävä määrä erilaisia julkistuksia myös Googlen palveluihin liittyen.

Pixel 3a ja Pixel 3a XL -puhelimet ovat jo paljastuneet laajasti, sillä ne on nähty useissa raporteissa – ja jopa videoarvioissa. Myös Google on maininnut Pixel 3a:n vahingossa jo aiemmin verkkosivuillaan.


Uutuudet ovat varustettu muun muassa hieman vähemmän tehokkaalla järjestelmäpiirillä kuin Googlen aiemmat ja kalliimmat Pixel 3 ja Pixel 3 XL, minkä lisäksi Pixel 3a:n ja Pixel 3a XL:n rakenne on muovia lasisen takapinnan sijaan.

Pixel 3a sisältää 5,6 tuuman ja 2220×1080 pikselin ja Pixel 3a XL puolestaan 6 tuuman ja 2160×1080 pikselin näytön. Näytöt ovat tiettävästi OLED-näyttöjä. Pixel 3a:ssa on Qualcomm Snapdragon 670 -järjestelmäpiiri. Pixel 3a XL:n järjestelmäpiiristä ei ole lopullista vahvistusta, mutta sekin on joko Snapdragon 670 tai hivenen tehokkaampi Snapdragon 710.

Pixel 3a:n akun kapasiteetti on 3 000 milliampeerituntia ja Pixel 3a XL:ssä hieman enemmän. Molemmat tukevat 18 watin pikalatausta USB-C-liiitännän kautta.

Takana molempien odotetaan sisältävän 12 megapikselin kameran, joka saattaa olla täysin sama kuin Pixel 3:ssa ja Pixel 3 XL:ssä. Etukameran tarkkuus on 8 megapikseliä. Kumpikin puhelimista sisältää myös Pixel Visual Core -lisäpiirin, jota käytetään avustamaan kameran kuvien käsittelyssä.

Aiempien Pixel 3 -puhelinten tavoin myös Pixel 3a ja Pixel 3a XL sisältävät Active Edge -puristustunnistuksen kyljillään muun muassa Google Assistantin aktivoimiseksi, Titan M -turvapiirin sekä integroidun digitaalisen eSIM-kortin tavanomaisen nano-SIM-korttipaikan lisäksi. Molemmissa on 64 gigatavua sisäistä tallennusmuistia ja 4 gigatavua RAM-käyttömuistia.

Uusien Pixel 3a -puhelinten lisäksi Googlelta on tulossa uusi 10 tuuman näytöllä, stereokaiuttimilla ja kameralla varustettu Google Nest Hub Max -laite. Lisäksi samalla pienempi Google Home Hub nähtävästi nimetään uudelleen Google Nest Hubiksi. Ensi kerran maininta Nest Hub Maxista paljastui Googlen sivuilta jo maaliskuun lopulla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja