Kuvat: Voiko mies onnellisempi ollakaan? Ringo Starr sai vihdoin ritarin arvon

Hymy herkässä! Ringo Star sai vihdoin ritarin arvon 0:50

The Beatles -yhtyeen entinen rumpari Ringo Starr lyötiin viimeinkin ritariksi. 

On kulunut 53 vuotta siitä, kun The Beatles -yhtyeen jäsenet saivat kuningatar Elisabetilta MBE-kunniamerkit ja 21 vuotta siitä, kun yhtyeen entinen basisti Paul McCartney sai ritarin arvon työstään musiikin parissa. Vihdoin, tiistaina 20. maaliskuuta myös yhtyeen entinen rumpali Ringo Starr lyötiin ritariksi. 

Englantilaisen sanoittajan Tim Ricen mukaan Starrin saama kunnianosoitus oli kaikkien aikojen eniten myöhässä ollut ritarius. Ricellä itselläänkin on ritarinarvo.

77-vuotias Starr, oikealta nimeltään Richard Starkey, otti vaimonsa Barbara Bachin mukaan Buckinghamin palatsin seremoniaan. Tilaisuudessa myös kirjailijat Jilly Cooper ja Michael Morpurgo saivat saman kunnianosoituksen Cambridgen herttuan, prinssi Williamin toimesta. 

Tilaisuuden jälkeen Starr iloitsi saamastaan kunniasta. 

– Se on mahtavaa! On kunnia ja ilo olla harkittu ja tunnustettu musiikistani ja hyväntekeväisyystyöstäni, joita kumpaakin rakastan. Rauhaa ja rakkautta. 

Liverpoolista lähtöisin oleva Starr alkoi soittamaan rumpuja 17-vuotiaana saatuaan rumpusetin joululahjaksi. Viisi vuotta myöhemmin hän päätyi soittamaan The Beatlesiin. Yhtye vaikutti vuosina 1960-1970 ja sitä pidetään yhtenä kaikkien aikojen suosituimmista ja vaikutusvaltaisimmista rock-bändeistä. 

Beatlesin BBC-äänityksiä julki - katso traileri 1:00

Lähde: Metro

Lue myös:

    Uusimmat