Mainos

Kuvat: Traaginen kohtalo järkyttää yhä – John Lennonin kuolemasta tänään 35 vuotta

Beatles-muusikko John Lennon ammuttiin kotiovensa eteen tasan 35 vuotta sitten.

Koko maailma kohahti järkyttyneenä, kun Beatles-legenda John Lennon murhattiin traagisesti New Yorkissa 8. joulukuuta 1980.

Mielenterveysongelmistä kärsinyt Marc Chapman ampui Lennonin tähden kotitalonsa edessä. Chapman ampui viisi luotia Lennonia kohti, ja muusikko kuoli sairaalassa vammoihinsa.

Lennonin kuolema aiheutti maansurun, joka oli verrattavissa presidentti John F. Kennedyn murhaan. Yli 225 000 ihmistä kokoontui viikko kuoleman jälkeen Central Parkiin kymmenen minuutin hiljaiseen hetkeen Lennonin muistoksi.

Lennonia jäi suremaan hänen leskensä Yoko Ono. Taiteilija on pitänyt tähän päivään asti entisen miehensä elämäntyön valokeilassa ja varmistamassa, ettei murhaaja ole päässyt ehdonalaiseen.

Vaikka ampumisesta on tänään tasan 35 vuotta, ei John Lennonin nimeä ole unohdettu. Päinvastoin, The Beatlesiä pidetään edelleen yhtenä suurimmista populaarimusiikin yhtyeistä.  

Lennonin, Paul McCartneyn,Ringo Starrin ja George Harrisonin tähdittämän yhtyeen äänitteiden myynti on ylittänyt miljardin rajan tähän päivään mennessä. Useat Beatlesien kappaleet ovat nousseet ikonisiksi klassikoiksi.

Katso ylhäältä kuvagalleria John Lennonin elämän varrelta.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.