Kuvat: Sydänten prinsessa Dianaa muistetaan Lontoossa ja Pariisissa – palatsin portti täyttyi kukista ja muistokirjoituksista

1:02

Dianan kuolemaa muistellaan tänään ympäri maailmaa.

Jo monta päivää ennen prinsessa Dianan kuolinpäivän 20-vuotispäivää Kensingtonin palatsin työntekijät olivat valmistautuneet kukkien ja muiden kunnianosoitusten tulvaan, kertoo muun muassa Telegraph.

Palatsin kultaiset portit on varattu muistobannereiden, korttien ja kukkien käyttöön. Palatsin vartijoita on neuvottu ohjaamaan ihmiset porttien luo, jos nämä haluavat jättää muistonsa Dianalle.

Katso alla kuvia sekä Kensingtonin palatsilta että Pariisista Dianan kuolinpaikalta.

Prinsessa Diana kuoli 31. elokuuta vuonna 1997 auto-onnettomuudessa Pariisissa, kun hän pakeni valokuvaajia yhdessä miesystävänsä Dodi al-Fayedin kanssa. Auto kuljettanut Henry Paul menetti auton hallinnan ja auto törmäsi päin tunnelin seinää kovasta vauhdista. Paulin todettiin olleen humalassa ja ajaneen liian lujaa. Myös Paul ja al-Fayed kuolivat onnettomuudessa ja Dianan henkivartija loukkaantui vakavasti.

Diana oli kuolleessaan 36-vuotias. Prinsessan hautajaiset järjestettiin Lontoon Westminster Abbeyssä viikkoa myöhemmin, ja hänet on haudattu sukutilalle Althorpiin.

Dianasta tuli Walesin prinsessa, kun hän avioitui Walesin prinssin, kruununprinssi Charlesin kanssa heinäkuussa 1981. Prinsessan häitä seurasi radiosta ja televisiolähetyksistä noin miljardi ihmistä.

Pariskunta kuitenkin erosi, ja he muuttivat virallisesti erilleen joulukuussa 1992. Pariskunnan avioero astui voimaan elokuussa 1996.

Prinssi William oli äitinsä kuollessa 15-vuotias ja prinssi Harry 12. Äitinsä kuolinpäivänä prinssit olivat Balmoralissa, kuningatar Elisabetin residenssillä Skotlannin ylämaalla.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja