KUVAT: Silvia palasi parrasvaloihin – suojeli murtunutta olkapäätään

Oikean olkapäänsä lasketteluonnettomuudessa loukannut Ruotsin kuningatar Silvia edusti loukkaantunut käsi peitettynä.

Ruotsin hovi tiedotti 11. maaliskuuta kuningatar Silvian joutuneen lasketteluonnettomuuteen, kun hän ja kuningas Kaarle Kustaa olivat muutaman päivän laskettelulomalla Sveitsissä.

Hovi kertoi tuolloin Silvian loukanneen oikean olkapäänsä. Loukkaantuminen tapahtui Silvian kaatuessa rinteessä. 

– Kuningatar kaatui sen verran pahasti, että hän loukkasi olkapäänsä. Myöhemmin sairaalassa olkapäässä todettiin olevan murtuma, hovin tiedotuspäällikkö Margareta Thorgren kertoi Aftonbladetille turman tapahduttua. 

Kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia vierailivat perjantaina Kolmårdenin eläintarhassa Tukholmassa. Eläintarha viettää tänä vuonna 50-vuotisjuhlavuotta.

Silvian käsi on mitä ilmeisemmin kantositeessä, sillä kuningattaren vihreän takin alta näkyi vain hänen terve vasen kätensä. Hovi julkaisi kuvat vierailusta Facebook-sivullaan.

Eläintarhassa kuningaspari ihaili Kaarle Kustaan Thaimaan kuninkaalta vuonna 2004 lahjaksi saamiaan elefantteja, Buaa ja Sanoita.

Expressen uutisoi huhtikuun alussa, että Silvian olkapäähän olisi asennettu titaaniruuveja. Häntä hoitavat lääkärit ovat lehden mukaan arvioineet, että pahimmassa tapauksessa kuningatar ei pysty enää koskaan nostamaan oikeaa kättään päänsä yläpuolelle tai pyörittämään kättään kokonaan ympäri. 

Hovi ei ole tiedottanut Silvian toipumisesta tarkemmin. Kuningattaren vakuutetaan kuitenkin voivan hyvin.

– Sää oli upea ja kuningas ja kuningatar olivat hyvällä päällä. Silvia tarvitsee tukea sillä loukkaantumisesta on niin vähän aikaa. Tärkeintä on kuitenkin, että hän on hyvässä kunnossa ja toipuminen etenee suunnitellusti. Kuningatar voi hyvin ja hän on vahva, hovin tiedotuspäällikkö Margareta Thogren kertoo Expressen-lehdelle.

Ensimmäisen kerran Silvia oli työn touhussa onnettomuuden jälkeen pari viikko sitten. Tuolloin hän osallistui Childhood-järjestön kokoukseen Drottningholmin linnassa.

Kolmårdenin vierailu oli edustustilaisuuksia peruneen kuningattaren ensimmäinen näyttäytyminen kansan parissa loukkaantumisen jälkeen. Hovin tiedotuspäällikön mukaan Silvia aikoo nyt jatkaa edustamista entiseen malliin.

Lisää kuvia Kaarle Kustaan ja Silvian vierailusta eläintarhassa on nähtävissä Expressenin sivuilta.

Lue myös:

    Uusimmat