Kuvat: Räväyttävä paluu! Maija Vilkkumaa yllätti salakeikalla

Laulaja aloittaa varsinaisen kiertueensa lauantaina Riihimäeltä, mutta esimakua uudesta kokoonpanosta saatiin jo tiistaina Tavastialla.

Maija Vilkkumaa jäi tauolle vuonna 2011, mutta tekee nyt räväkän paluun. Taukonsa aikana Vilkkumaa julkaisi Nainen katolla -romaanin vuonna 2013 ja viime vuonna hän lauloi Kerkko Koskinen Kollektiivissa. 

Vilkkumaa nähdään tulevana syksynä Vain elämää -ohjelman neljännellä kaudella, ja hänen uusi sinkkunsa, toukokuussa ilmestynyt Lissu ja mä pohjustaa syksyllä julkaistavaa albumia.

Vilkkumaan kesäkiertue starttaa lauantaina Riihimäki Rockista, mutta ensimmäisen paluukeikan hän heitti tiistaina Helsingissä Tavastialla.

Vilkkumaa itse kutsui konserttia harjoituskeikaksi, ja uusi kokoonpano esiteltiinkin Maria Timantti ja Tarrakuveja -salanimellä.

– Tällä viikolla siis ekat keikat: tänään ns. treenikeikka SALAISESSA LOKAATIOSSA, lauantaina Riihimäki Rockissa. Kesä paahdetaan nostalgian voimin ja syksyn aluksi sitten levy ja the keikka extravaganza, josta ilmoitan huomenna. Pus, nähdään tien päällä! laulaja viestitti Facebookissa.

Tavastia ei ollut täynnä, mutta sana Vilkkumaan paluukeikasta oli selvästi kiirinyt fanien korviin. Keikalla Vilkkumaata kannustivat myös Vain elämää -kollegat Anssi Kela, Sanni ja VilleGalle

Vilkkumaa kertoi keikkansa alussa illan setin sisältävän ainoastaan sinkkukappaleita – vaikka lopulta joukkoon mahtui myös tulevalta levyltä yksi uutuskappale, Aja.

Hittipainotteinen konsertti osoitti, että Vilkkumaa on valmis palaamaan takaisin keikkalavojen kuningattareksi. 

Vilkkumaan levy-yhtiö Warner osoitti myös tukensa laulajalle julkaisemalla Instagram-tilillään videopätkän Vilkkumaan kenties suurimmasta hitistä, Satumaatangosta.

Vilkkumaan uudessa keikkakokoonpanossa ovat mukana muun muassa hänen aviomiehensä, kitaristi Mikko Kosonen sekä näyttelijä Jussi Vatasen puoliso, laulaja Marika Tuhkala.

Vilkkumaan aiempi bändi tuli tiensä päähän vuonna 2011 keikkatauon alkaessa.

Maija Vilkkumaa on julkaissut kuusi albumia, yhden kokoelmalevyn sekä yhden livelevyn. Vilkkumaan edellinen albumi Kunnes joet muuttaa suuntaa julkaistiin vuonna 2010.

Lue myös:

    Uusimmat