Mainos

Kuvat: Rantautumista yrittänyt vesitaso törmäsi proomuun Helsingissä

Kova tuuli haittasi päivällä vesitason rantautumista Helsingissä. Pelastuslaitos kutsuttiin hätiin, kun laituripaikkaa etsinut kone varioutui sen törmättyä teräsproomuun Hanasaaren laiturissa. 

Helsingin pelastulaitoksen päivystävä palomestari Markku Holopainen kertoo, että vesitasolentokone oli laskeutumisensa jälkeen etsinyt laituripaikkaa Sompasaaren ja Hanasaaren väliseltä lahdelta. 

Lahden pohjukassa pilotti oli yrittänyt U–käännöstä, mutta voimakas tuuli esti sen onnistumisen ja kone törmäsi Hanasaaren laituriin kiinnitettyyn teräsproomuun.

Koneen potkuri ja laskeutumisteline vahingoittuivat kolarissa.

Tämän jälkeen tuuli kuljetti koneen lahden pohjukkaan vasten betonista laituria osoitteessa Parrulaituri. Koneen pilotti onnistui kiinnittämään lentokoneen laiturin kiinteisiin tikkaisiin, kiipeämään ylös katutasolle ja soittamaan apua Hätäkeskuksesta. Pelastuslaitos sai hälytyksen kello 13.30.

Ensihoitotoimenpiteiden jälkeen pelastuslaitos kuljetti lievästi loukkaantuneen pilotin sairaalaan tarkemmin tutkittavaksi. Koneessa ei ollut matkustajia.

Paikalle saapunut pelastuslaitos varmisti, että koneesta ei vuotanut nesteitä mereen ja hinasi lentokoneen parin sadan metrin matkan Helsingin kaupungin rakennusviraston STARA:n laituriin.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.