Mainos

KUVAT: Näin hurjia ansoja ulkoilureitin varrelle viriteltiin - "Ilmeinen vahingoittamistarkoitus"

Poliisi on poistanut Seinäjoen Kyrkösjärven lenkkeilyreitin varrelle viritetyt vaaralliset harjateräsansat.

– Löysimme parikymmentä ansaa noin puolen hehtaarin alueelta. Emme kuitenkaan voi olla täysin varmoja, ettei alueella olisi jäänyt ansoja, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Esa Uusi-Kakkuri Pohjanmaan poliisilaitokselta.

Poliisi sai viime perjantaina ilmoituksen Kyrkösjärven ulkoilureitin varrelle asetetuista harjateräsansoituksista. 

– Saimme ilmoituksen polkupyöräilijältä, jonka pyörän kumi oli puhjennut yhteen harjateräsansaan. Hän havaitsi maastossa useita ansoja, Uusi-Kakkuri kertoo.

Poliisin tietoon ei ole tullut, että kukaan olisi loukkaantunut piikkiansoista.

– Ansat olivat vaarallisia, sillä erityisesti hämärän aikaan niitä oli vaikea nähdä. Piikkejä oli myös peitelty risuilla ja niiden kärjet oli huolella teroitettu. Ansoilla oli ilmeinen vahingoittamistarkoitus.

Poliisin mukaan kyseisen reitin osalta on ollut sopimuserimielisyyttä yhden alueen maanomistajan ja reittiä ylläpitävän tahon välillä. Poliisi ei ole vielä kuullut maanomistajaa ansoihin liittyen.

– Aiomme kuulla maanomistajaa lähipäivien aikana. Katsotaan vielä esitutkinnan perusteella, ketä ansojen asettamisesta epäillään. Todennäköisesti juttu lähtee syyttäjälle syyteharkintaan, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Esa Uusi-Kakkuri Pohjanmaan poliisilaitokselta sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.