Kuvat ja video: Näissä tunnelmissa päättyi presidentinvaalien kampanjointi – kuusi ehdokasta jäi etelään, kaksi lähti maakuntiin

Presidentinvaalien kampanjoissa otettiin loppukiri 2:36

Lauantai oli presidenttiehdokkaiden viimeinen kampanjapäivä ensimmäisellä kierroksella, sillä varsinainen vaalipäivä on rauhoitettu kampanjoinnilta.

Kuusi kahdeksasta ehdokkaasta vietti päivänsä Helsingissä tai Uudellamaalla. Nämäkin ehdokkaat ovat kuitenkin kampanjoidessaan kiertäneet ahkerasti Suomea.

– No kaikki maakunnat ja varmasti yli sata kuntaa, Paavo Väyrynen listasi kiertueensa saldoa.

Matti Vanhanen oli laskenut tarkkaan pitkän vaalikampanjansa lukuja.

– 357 tilaisuutta. Niissä on mukana myös nämä 12 tv-paneelia, Vanhanen kertoi MTV:lle.

Uudenmaan ulkopuolelle viimeisenä kampanjapäivänä lähtivät vain Laura Huhtasaari ja Merja Kyllönen. Huhtasaari vieraili Huittisissa ja Kokemäellä, lähellä kotikaupunkiaan Poria. Suomussalmelta kotoisin oleva Kyllönen puolestaan kampanjoi Haukiputaalla, Iissä ja Oulussa.

Helsingissä lauantaina kampanjoineen kuusikon keskuudessa Kampin Narinkkatori oli suosittu paikka. Siellä kävivät heistä kaikki.

Vaalipäivänä äänestetään melko koleissa ja vetisissä merkeissä Etelä- ja Lounais-Suomessa. Muualla maassa on poutaista ja kuivempaa. MTV:n meteorologi Markus Mäntykannas kertoo tässä artikkelissa.

Jos äänestyspäätöksesi ei ole vielä selvä, voit hakea apua päättämiseen MTV:n vaalikoneesta.


Lue myös:

    Uusimmat