Kuvat: Asuntomessuilla oivaltavia parvekeideoita – olisitko keksinyt itse?

Vantaan Asuntomessuilla on tänä kesänä esillä myös kerrostaloasuntoja ja niiden kauniiksi sisustettuja parvekkeita. Vaikka omaa pihaa kerrostaloasunnoissa ei ole, voi parvekkeestakin loihtia kesäkeitaan.

Yksi Asuntomessujen parvekkeista on Viidakkoniitty, joka on sisustettu fengshui-periaatteiden mukaan.

– Fengshuita on saatu esimerkiksi kivien ja kalusteiden asettelulla kaareviin muotoihin. Sen lisäksi parvekkeella on viiden elementin harmonia, eli tuli, maa, metalli, vesi ja puu löytyvät kaikki parvekkeelta, kertoo hortonomi ja fengshui-konsultti Sari Weckström.

Fengshuita noudattelevat myös parvekkeelle valitut luonnonmateriaalit, kuten kotimaiset kivet, aidot kasvit ja puuvillasta tehty riipputuoli.

– Parvekkeella on myös mintun ja rosmariinin tuoksuja. 

Puumeran kolmannesta kerroksesta löytyy Kotipuutarha-lehden suunnittelema hyötykasviparveke, jossa kasvaa vain syötäväksi tarkoitettuja kasveja. 

Parvekkeelta löytyy niin yrttejä, vihanneksia kuin marjojakin. Karviaispensas kasvaa kulmassa puumaisena elementtinä.

Useimmat hyötykasvit viihtyvät suurissa ruukuissa, joten varsinaisen kasvimaan puute ei parvekkeella ole yleensä ongelma.


Puumeran Perunamaan ovat suunnitelleet Lahden muotoilu- ja taideinstituutin opiskelijat. Parvekkeelta löytyy nurmikko ja pihakeinu. Säkeissä kasvavat perunat, ja tikashyllyillä kasvavat kukat ja hyötykasvit. Lattiapinta-alaa jää enemmän käyttöön, kun kasveja saa aseteltua seinälle ylöspäin. 

Puumeran urbaanilla parvekkeella on tilaa lepäilyyn ja ruokailuun. Asukkaat kaipasivat helppohoitoista ja modernia parveketta, johon selkeät, tilantuntua luovat ratkaisut vastaavat hyvin. 

Lue myös:

    Uusimmat