Kuvankaunis Emma Kimiläinen Duudsoneista: "Olisin sopinut porukkaan"

Uuteen naisten formulasarjaan päässyt Emma Kimiläinen tavoittelee sarjan voittoa.

Autourheilija Emma Kimiläinen vieraili Possessa suorittamassa erikoisen stuntin. Tehtävänä oli ajaa ralliautoa yhdessä Apulannan rumpali Sipe Santapukin kanssa.

Auton erikoisuutena oli, että takapenkillä istuneella kuljettajalla oli ratti ja etupenkillä istunut oli vastuussa polkimista. 

– Siinä oli sellainen vekotin, jota en ole koskaan aiemmin päässyt ajamaan, Kimiläinen totesi MTV Uutisille.

Vaikka tehtävä vaikutti aluksi epäilyttävältä, kaikki sujui Kimiläisen mukaan erinomaisesti.

– Se meni sairaan hyvin yhteen. Tuntui kuin itsellä olisi ollut ratti, vaikkei ollutkaan.

Kimiläinen teki vastikään historiaa, kun hänet valittiin mukaan naisille tarkoitettuun W Series -formulasarjaan. Sarjaan valittiin 18 kuljettajaa yli sadan hakijan joukosta.

Kimiläinen iloitsee paluusta formuloiden maailmaan 10 vuoden tauon jälkeen. Hän kokee olevansa jälleen oikealla reitillä, joka vie kohti unelmia.

– Uskon, että tämä tulee olemaan ihan huippujuttu urani kannalta ja avaa varmasti paljon uusia ovia.

"Lähden voittamaan"

Aiemmin Kimiläinen tavoitteli paikkaa F1-sarjassa. Nyt 29-vuotias Kimiläinen arvelee, että ikä tulee vastaan ennen unelman toteutumista. Hän kertoo tavoittelevansa kokovuotista ja monivuotista ammattilaispaikkaa, jotta voisi keskittyä pelkästään ajamiseen ja urheiluun.

– Ehkä se olisi seuraava askel, jonka toivon tapahtuvan tämän myötä, hän pohtii.

W Series -sarjan kuudesta osakilpailusta ensimmäinen ajetaan toukokuussa. Kimiläinen on asettanut sarjassa menestymiselle korkeimman mahdollisen tavoitteen.

– Kyllä lähden voittamaan sarjaa, mihinkään muuhun en tietenkään tyydy. Kaiken pitää toki mennä nappiin, koska osakilpailuja on niin vähän. Yhtäkään teknistä vikaa ei saa tulla.

Possen Jarppi Leppälä kertoi aiemmin MTV Uutisille, että Kimiläisestä olisi tullut hyvä duudsoni. Kimiläinen on samaa mieltä.

– On sellainen fiilis, että varmasti olisin sopinut porukkaan. Olen aika heittäytyjä, tykkään paljon kaikesta hurjasta ja hauskasta.

Hän toteaa, että keskittyy tällä hetkellä pitämään itsensä kilpailukunnossa. Se tarkoittaa riskien minimointia ja tarkkaa harkintaa.

– Vähän täytyy laittaa järkeä peliin niissäkin asioissa, että ihan kaikkeen ei pysty tällä hetkellä lähtemään mukaan. Jos ei olisi mitään, varmasti olisin hyvä duudsoni.

Posse MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa perjantaisin klo 20.

Lue myös:

    Uusimmat