Kuvaspesiaali: Vuosi 2016 on katumaasturien juhlaa

Erilaiset SUV- ja crossover -mallit ovat kasvattaneet jatkuvasti suosiotaan ja autonvalmistajat tuovat jatkuvasti lisää tarjontaa kysyttyyn luokkaan. Tässä mielenkiintoisimmat katumaasturiuutuudet vuodelle 2016.

Alfa Romeo tulee markkinoille tänä vuonna kahdella tärkeällä mallilla, kun Giulia saa rinnalleen syksyllä uuden SUV-mallin. Tällä tullaan suuntaamaan esimerkiksi BMW X3:n. Samaan luokkaan kuuluu myös lokakuussa esiteltävä toisen sukupolven Audi Q5. Coupé-mallit ovat löytäneet myös keskiluokkaan ja BMW esittelee 360 hevosvoimaisen X4 M40i version malliston huipulle. Samaan luokkaan lähtee mukaan myös Mercedes uuden GLC:n Coupé-versiolla. Täysin uutena merkkinä tähän luokkaan tulee mukaan myös Jaguar uudella F-Pacella, jonka moottorivaihtoehdot asettuvat välille 180-380 hevosvoimaa.

Isoimpien maasturien joukkoon tulee täysin uusina malleina mukaan Maserati Levante, jota vauhdittaa italialaismerkkien sedan-malleista tuttu 3,0-litrainen V6-diesel. Myös Ford tulee mukaan isompaan luokkaan uudella Edgellä, ja Skoda esittelee uuden Volkswagen Tiguanin kanssa tekniikkaansa jakavan 7-paikkaisen Skoda Kodiak mallin loppuvuodesta. Uusi Tiguan on myös edeltäjäänsä isompi ja sen moottorivaihtoehdot tulevat olemaan bensamallien osalta 125-220 ja dieselmallien osalta 115-240 hevosvoimaisia.

Samaan kokoluokkaan kuuluu myös Teslan toinen malli. Lokinsiipiovilla varustettu Model X on herättänyt paljon kiinnostusta. Mallin tekniikka perustuu Model S:ään ja se on tila-auton ja katumaasturin ominaisuuksia yhdistelevä malli.

Japanista kuuluu myös useammalta merkiltä. Nissanin luksusmerkki Infinity esittelee ensimmäisen kompaktin SUV-mallin, joka kulkee nimellä QX30. Mazda esittelee loppuvuodesta toisen sukupolven CX-5:n, jonka malliston huipulla tullaan näkemään uusi 2,5-litrainen turbomoottori, joka tarjoaa 250 hevosvoimaa. Toyota puolestaan esittelee Euroopassa kauan odotetun RAV4:n hybridiversion, jossa sähkömoottori löytyy taka-akselilta ja yhteistehoa on tarjolla 197 hevosvoimaa.

Pienempien autojen luokassa Audi esittelee Genevessä A3:een perustuvan kompaktin Q2:n. Samaan kokoluokkaan osuvat myös DS3, joka kilpailee esimerkiksi Mini Countrymanin kanssa. Myös Seat tuo markkinoille ensimmäisen pienen katumaasturinsa, jonka nimi on vielä paljastamatta. Opel puolestaan käyttää vanhaa tuttua Meriva nimeä, mutta aiemmin tila-autona tunnettu malli on jatkossa crossover.

Range Rover puolestaan lähtee rohkeille linjoille ja esittelee Evoque Cabriolet -avomallin. Onko tässä kenties uusi suosikkitrendi?

Lue myös:

    Uusimmat