Kuva: Kubican ratissa erikoisuus käsivamman takia

F1-paluuta tavoittelevan Robert Kubican testiajo uusilla, fyysisesti aiempaa vaativammilla autoilla on onnistunut Renault'n tehtyä muutoksia hänen rattinsa hallintalaitteisiin.

Kubica sai oikeaan käteensä vakavia vammoja vuoden 2011 rallionnettomuudessa eikä hänen uskottu enää kykenevän ajamaan F1-autoa huipputasolla.

Keskiviikkona puolalainen kuitenkin tykitti päivän neljänneksi nopeimman kierrosajan Unkarin F1-testeissä. Hän jäi superpehmeillä renkailla vain 0,5 sekuntia samalla Renault'lla lauantaina tehdystä aika-ajotuloksesta. Ultrapehmeillä renkailla eroa Ferrarin Sebastian Vettelin kärkiaikaan tuli 1,4 sekuntia.

Kuvat auton sisältä paljastavat, että Renault oli tehnyt rattiinsa muutoksia, jotta kertaalleen urallaan kisavoittoa juhlinut Kubica pystyy vaihtamaan vaihteita vain vasenta kättään käyttämällä.

Normaalisti F1-autoissa vaihdetta vaihdetaan ylös tai alas ratin eri puolilla olevilla vivuilla, mutta Kubican Renault'ssa vaihteita pystytään vasemmalta puolelta niin ylös kuin alas.

Lue myös:

    Uusimmat