"Kuukausi on mennyt niin, etten ole nukkunut" – Suomeen muuttanut Annimari Korte stressaantui

2:36
Arvokisat peruuntuivat, mutta Annimari Korte jahtaa silti ennätystään – "Siinä on tarpeeksi motivaatiota tähän kesään."

Annimari Korte juoksee kesän ensimmäisen kilpailunsa 7. kesäkuuta Lahdessa. Koronaviruksen vuoksi kisakesä on poikkeuksellinen, mutta Korte kertoo motivoituvansa omien rajojen tavoittelusta. Ylimääräistä stressiä on aiheuttanut oman asunnon hankinta. 

Lahden kisoissa kilpaillaan kahdeksassa lajissa, joista osa on normaalista poikkeavia. Miehet juoksevat 200 metrin aidat ja naiset 600 metriä. Korte pääsee juoksemaan itselleen tutulla matkalla 100 metrin aidoissa.

– Olen tosi innoissani. En varmasti ole kunnon kisakunnossa vielä. Mutta se, että pääsee urheilemaan ja ihmiset pääsevät näkemään urheilua on minulle se tärkein juttu nyt. Pääsee antamaan elämyksiä tänä aikana, Korte kommentoi MTV Urheilulle.

Ensimmäinen kilpailu tulee vastaan kesken kovan harjoittelujakson, mikä näkyy myös päivän vireessä. Tästä syystä haarukka, johon avausjuoksun tulos asettuu, on melkoinen arvoitus.

– Joskus tuntuu, että menisi helposti alle 13 sekunnin. Joskus siltä, että hyvä jos alle 13,5. Se riippuu niin paljon päivästä, kun on kova treenijakso päällä.

Koronavirus on mullistanut yleisurheilun kauden kilpailukalenterin. Kesän pääkisoista olympialaiset siirrettiin ensi vuoteen, EM-kisat peruttiin kokonaan. Korte myöntää, että EM-kisojen peruuntuminen harmitti ja paljon, mutta hän lähtee erikoiseen kauteen silti hyvin motivoituneena.

– Lähden rikkomaan ennätyksiäni. Siinä on tarpeeksi motivaatiota tähän kesään. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Korte harjoitteli talvella ja keväällä pitkään Yhdysvalloissa, missä kertoo oppineensa juoksemaan "vähän pikajuoksua". Erityisesti lähtöihin Korte kertoo saaneensa lisää ruutia.

– Lähdöt ovat parantuneet tosi paljon teknisesti ja voimallisesti. Takareisien voimaan on keskitytty kevät. Korona on antanut aikaa, että on pystynyt tekemään sitäkin.

Koronan vaikutusta on sekin, että Korte on pystynyt harjoittelemaan kovilla tehoilla normaalia pidempään.

– Kestää vähän pidempään, että palautuu kisakuntoon. 

Korte kertoo saaneensa harjoitella nyt terveenä koko vuoden ensimmäistä kertaa urallaan. Samalla usko siihen, että 32-vuotias juoksija voi kehittyä vielä paremmaksi, on vahvistunut entisestään.

– Nyt on opittu, mikä minulle sopii ja mikä ei sovi. Uskon, että pari vuotta ainakin pystyn kehittymään. Paras on varmasti vielä edessä.

Korte juoksi viime kesänä 100 metrin aitajuoksun Suomen ennätyksen, joka kirjataan 12.72. Tuon luvun parantaminen välkkyy kirkkaana mielessä.

– Haluan nähdä omat rajani ja se on minun iso motivaationi.

Korte valmistautuu kesän koitoksiin Helsingissä, mistä osti asunnon toukokuussa. Aiemmin Espanjassa asunut Korte kertoo, että asunnon ostaminen Suomesta on ollut mielessä jo pitkään. Koronaviruksen vuoksi suunnitelma täyttyi etuajassa.

– Se on ollut mielessä pari vuotta, että olympialaisten jälkeen haluisin ostaa asunnon Suomesta, että olisi täällä kotipaikka. Olympialaisten siirto antoi mahdollisuuden tehdä se nyt, Korte kertoo.

Aivan helpolla asuntokaupasta ei selvitty. Korte kertoo ajan olleen todella stressaavaa.

– Kuukausi on mennyt niin, että en ole nukkunut, mutta nyt se on hoidettu, niin pystyn keskittymään olympiavuoteen rauhassa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja