Kurvikkaat naiset ovat miehille kuin huumetta

Kurvikkaisten naisten katsominen antaa miehille saman päihtymyksen tunteen kuin alkoholi tai huumeet, paljastaa tuore tutkimus.

Miljoonille vartaloaan murehtiville naisille tämä uutinen lienee helpotus: miehet pitävät kurvikkaammista muodoista. Tuore tutkimus paljastaa, että kurvikkaan naisvartalon katsominen vaikuttaa miesten aivoissa samoin kuin esimerkiksi olut tai konjakki ja esimerkiksi poptähti Beyoncén kaltainen figuuri virittää miesaivot samoin kuin huumeet.

– (Playboy-keisari) Hugh Hefner olisi voinut kertoa saman asian näyttämällä meille, kuinka monta nollaa hänen pankkitilinsä saldossa on, vitsailee mukana tutkimuksessa ollut tohtori Steven Platek.

– Valkoihoiset, länsimaalaiset naiset on jujutettu ajattelemaan, että miehet pitävät erittäin laihoista, Kate Moss -tyylisistä naisista. Kurvikkuus on kuitenkin valtti. Se on kultaakin kalliimpaa lisäännyttyessä, Platek jatkaa.

Tiimalasivartalo stimuloi aivoja

Yhdysvaltalaisen yliopiston tutkijat skannasivat 14 nuoren miehen aivot ennen ja jälkeen kurvikkaiden naisten alastonkuvien katsomista. Kuvissa olevat naiset olivat käyneet kurvikkuutta lisäävissä kauneusleikkauksissa. Leikkauksilla ei ollut vaikutusta naisten painoon.

Kuvien katsomisen jälkeen otetut skannaukset paljastivat niiden kiihdyttäneen aivojen "palkintokeskusten" toimintaa. Normaalisti alkoholi tai huumeet vaikuttavat näihin keskuksiin. Erityisesti tiimalasivartalo vaikutti stimuloivan aivoja.

Platek kommentoi, että tämä saattaa johtua siitä, että leveät lantiot on jo pidempään liitetty terveyteen ja kykyyn tuottaa terveitä jälkeläisiä.


AVA

Kuvat: Getty Images, Splash News

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja