Kurveille kunniaa! Julkkiskaksikko laittoi pystyyn uuden Miss Plus Size -kauneuskilpailun

Kauneusalan tehokaksikko Sunneva Kantola ja Jutta Gustafsberg ovat laittaneet pystyyn uuden kauneuskilpailun, jossa haetaan plus-koon kaunotarta.

Järjestäjien mukaan uusi kauneuskilpailu on tarkoitettu naisille, jotka omaavat positiivisen elämänasenteen, ovat itsevarmoja omana itsenään ja joilla liikunta on osa elämää. 

Kilpailun järjestävät tutut kasvot: Fitness-tähti Jutta Gustafberg ja Miss Suomi -kilpailun järjestäjänä tuttu Sunneva Kantola.

– Olemme Jutan kanssa miettineet tätä kilpailua jo pari vuotta ja nyt olemme sitä puolisen vuotta työstäneet. Aikoinaan haimme kuvauksiin XL-kokoisia naisia ja jo niitä hakemuksia tuli toista sataa. Olemme saaneet tosi positiivisen vastaanoton ja onhan maailmallakin jo Miss Plus Size Universum, MTV.fin tavoittama Sunneva Kantola kertoo.

Miss Plus Size -kilpailun kautta voimakaksikko haluaa korostaa sitä, että jokainen nainen on kaunis, itsevarmuus on kauneutta ja se kumpuaa sisältä.

– Olemme kaksikkona kulminoituneet laihduttamiseen, mutta nyt haluamme korostaa henkistä hyvinvointia ja iloa, Sunneva kuvailee.

Millainen on Miss Plus Size?

Perinteisestä missikilpailusta kilpailu eroaa sillä, että siinä ei ole pituusrajaa. Ikäraja puolestaan on korkeampi, eli tuleva Miss Plus Size voi olla 22-45 vuotta. Plus-kokoa kilpailun säännöissä kuvaillaan sillä, että kilpailuun hakevan toivotaan olevan noin kokoa 44+.

Sunneva selventää, että säännöissä kerrottu kokotoive ei suinkaan ole kiveen hakattu, vaan enemmänkin suuntaa antava.

– Kokona 44+ on ikään kuin osviittaa antava, jokainen voi tietenkin miettiä mikä koko on plus-koko. Tässä kilpailussa koko tuli malliston mukaan, yleensä koon 44 määritellään olevan plus size. Tässä kilpailussa ei ole ylärajaa, emmekä sorsi ketään.

– Tällaisena maailmanaikana tulee usein paineita monesta suunnasta, että pitää olla jotain tiettyä. Tässä kilpailussa voi olla sitä, mitä on. Nyt ei tarvitse senttejä mitata, vaan korostamme persoonaa, liikehdintää ja itsevarmaa luonnetta.

Kilpailuun voi hakea 3.1.2017 asti tämän jälkeen valitut kutsutaan casting tilaisuuteen jossa tuomaristo valitsee 10 finalistia.  Voittaja pääsee Jutta G -malliston keulakuvaksi.

Lue myös:

    Uusimmat