KuPS on Suomen Cup -mestari – loppuhetkien osuma ratkaisi

Kuopion Palloseura juhlii Helsingin Olympiastadionilla historiansa neljättä jalkapallon miesten Suomen cupin voittoa. KuPS otti toisen peräkkäisen cup-mestaruuden kukistamalla turkulaisen Interin 1–0.

KuPS kuittasi voitostaan pokaalin ohella 50 000 euroa sekä varman paikan ensi vuoden Konferenssiliigan karsintoihin.

Avausjakso ajoittaisen sateen keskellä tarjosi varsin avointa ja viihdyttävääkin peliä hyvin ääntä pitäneille kannattajille, ja niin Matias Riikonen Interin maalilla kuin kupsilainen virkaveljensä Johannes Kreidlkin pääsivät venymään hyviin torjuntoihin. Lähimpinä maalia olivat KuPSin Sebastian Dahlström ja Interin Rober Sierra, mutta tauolle lähdettiin maaleitta.

Toiselle puoliajalle saatiin aurinkoa, mutta maalit antoivat kirkkaassakin säässä odottaa. KuPS piti avauspuoliajan tapaan palloa suurimman osan ja sai kulmapotkuja sekä puolittaisia paikkoja, mutta turkulaisten puolustus pysyi tiiviinä ja sen verran hyvin kasassa, ettei osumia nähty.

Toinen peräkkäinen cup-finaalin jatkoaika näytti jo todennäköiseltä, kunnes punapaitaisten vastarinta lopulta murtui. Pelin 88. minuutilla pallo oli Interin verkossa, asialla KuPS-kapteeni Henri Toivomäen keskityksestä Gabriel Bispo. Maalisankari oli tullut vaihdosta sisään vain pari minuuttia aiemmin.

Pakosti horroksestaan herätetty Interin hyökkäys sai varsinaisen peliajan parin minuutin sekä kuuden lisäaikaminuutin aikana painetta KuPSin maalille, mutta maalia ei Interille ikinä suotu. Loppuvihellys päätti cup-kauden ja siivitti keltamustat sekä kentällä että katsomossa voitontansseihin.