Mainos

Kuparisepän talo

"Joskus on kierrettävä koko maailma, että huomaa onnen joka lymyää nurkan takana", sanoo Maria. Kupariseppä Artturi Laurenin vanha talo Iittissä rapistui ilman huolenpitoa hitaasti ja varmasti kohti purkutuomiota, kunnes Maria ja Ari päättivät ryhtyä hullunrohkeaan urakkaan. He lunastivat Marian suvulle kuuluneen talon ja ryhtyivät tekemään kotia itselleen korjauskelvottomaksi julistetusta talosta.

Salin paksut satavuotiaat hirret ovat saaneet seurakseen hengästyttävän punaisen seinän, joka seisoo paikallaan hiukan uhmakkaana, sillä on selkeästi jotain asiaa! Rohkea ja hauska valinta. Pönttöuunin suojapelti on tietenkin kuparista, koska olemme kuparisepän entisessä talossa.

Pukeutumishuoneen tilkkupeittoon Maria ompeli kaikkien poismenneiden rakkaiden muistot. Iloisempia tarinoita kertoo tilkkumekko, joka on Marian hääpuku. Katossa on Artturi Laurenin itsensä kuparista tekemä lamppu. Se oli vuosia varastoituna Marian lapsuuden kodissa hiukan hylättynä, mutta nyt se on palannut juurilleen.

Arin ja Marian talossa on hyvä tunnelma. Yksi syy on varmasti se, että jokainen esine on valittu sinne tarkoituksella ja jokaisella tavaralla on joku tarina kerrottavanaan. Tai niin kuin Maria sanoi: "Kaikissa tavaroissa on syvempi ajatus tai vitsi".

Oleskeluhuoneen nurkkaa kiertää pehmeästi sininen sohva. Sen takana oleva seinä on jätetty päällystämättä. Vain vanhat kerrokset eri tapetteja on poistettu, juuri näin seinä on puhuttelevimmillaan. Vastapäätä seisoo jykevä kaappi, joka on ollut talossa koko sen olemassaolon ajan.

Keittiö on kuin karamellipaperi. Kiiltävä punavalkoinen moderni ja virtaviivainen, hauska vastakohta kaikelle vanhalle.

Pihasuunnittelu on Arin ja Marian mielestä tärkeä osa kokonaisuutta. Monivuotiset vanhat perennat ja mukulakivipolut ovat kestäviä valintoja ja säästävät myös kukkaroa. Kasvimaa on melkeinpä kulttuuriteko, jos voi näyttää edes yhdelle lapselle, miten salaatti ja perunat kasvavat!

(T.i.l.a. 24.10.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.