Kuorrutettu kalavuoka(4 hengelle) ja marja-jogurttijuoma 27.3.2001

Toimittaja Ari Malmberg

Kuorrutettu kalavuoka(4 hengelle)


300g - 400g pakasteseitiä
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 tl kuivattua
tilliä n. 10 cm pätkä purjoa

VUOKAAN:
2 tl margariinia tai öljyä

JUUSTOKASTIKE KUORRUTUKSEEN:


3 rkl margariinia tai öljyä
3 rkl vehnäjauhoa
4 dl maitoa
0,5 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl juustoraastetta

1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele uunivuoka kevyesti sipaisten margariinilla tai öljyllä. Käytä apuna sivellintä tai pientä paperinpalaa.
2. Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi ja pane vuoan pohjalle. Ripottele mausteet ja purjosuikaleet pinnalle.
3. Aloita kuorrutuksen valmistus sulattamalla rasva kattilassa. Jos käytät öljyä, mittaa se kattilaan ja kuumenna vähän. Lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen, kunnes rasvaseos kiehuu. Varo ruskistumista.
4. Nosta kattila liedeltä ja lisää maito. Sekoita puuhaarukalla, kunnes kastike on tasaista ja sakeaa.
5. Keitä kastiketta edelleen miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta kastike suolalla ja valkopippurilla. Lisää suurin osa juustoraasteesta siihen.
6. Kaada kastike kalalle ja ripottele loppu juustoraaste pinnalle.
7. Kypsennä ruokaa 30 minuuttia uunin keskitasolla.

MARJA-JOGURTTIJUOMA


2 dl mansikoita
1 dl mustikoita
2 rkl sokeria
4 dl maustamatonta jogurttia
4 dl maitoa (1 tl vanilliinisokeria)

1. Soseuta marjat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää jogurtti vähitellen, jatkuvasti vatkaten, jotta seoksesta tulee tasaista. Mausta sokerilla (ja vanilliinisokerilla)
2. Jaa marjajogurtti laseihin ja tarjoile jälkiruokana.

Lue myös:

    Uusimmat