Tämän oppiminen voi pelastaa jopa henkiä: Katso videolta, missä paikoissa olet kuorma-autokuskille täysin näkymätön

6:22
Katso videolta, mitkä ovat haastavimpia kulmia kuorma-auton ohjaamosta katsottuna.

Vaikka kuorma-autonkuljettaja on liikenteessä korkealla, niin silti sieltä ei näe läheskään kaikkialle. Varsinkin kuorma-auton lähellä olevat alueet ovat kuskille haastavia paikkoja nähdä.

Jan Ingman on toiminut kuorma-autonkuljettajana yli 41 vuotta. Hän on kohdannut uransa aikana useita eri haasteita kuolleiden kulmien takia. Ingmanin korostaa ajokokemuksen olevan isossa roolissa liikenteessä ajaessa.

– Kyllä niitä tilanteita tuli nuorempana paljon useammin. Nykyään sitä osaa lukea liikennettä paremmin, kertoo Ingman.

Kaupungissa tulee olla valppaana

Ingmanilla itsellään kertyy ajokilometrejä pitkälti Uudenmaan alueella. Kilometrejä kaupunkiajossa tulee vähemmän, mutta ajo on erilaista verrattuna pitkiin matkoihin.

– Vaikka maantiellä ajava kuljettaja voi ajaa 150 000 kilometriä vuodessa, ja kaupungissa ajava ajaa 40 000 kilometriä, niin kyllä se kaupungissa ajaminen on silti yhtä rankkaa. Tilanteita tulee kaupungissa niin paljon enemmän. Molemmat ovat kovia saavutuksia, sanoo Ingman.

Kuorma-autoihin kehitetään jatkuvasti uutta teknologiaa, kuten peruutuskameroita ja lisäpeilejä. Silti kuolleet kulmat ovat raskaan kaluston kuljettajien haasteina päivittäin.

Ingman haluaa muistuttaa kaikkia siitä, etteivät kuorma-autonkuljettajat huvikseen ajele ympäriinsä tai ole muuten vain ihmisten tiellä.

– Suomessa liikkuu 80–90 prosenttia tavaroista kumipyörien päällä. Kyllä tämmöisessä pienessäkin maassa kuljetettavaa riittää, muistuttaa Ingman.

MTV Uutiset hyppäsi Ingmanin kuorma-auton matkaan. Lähdimme selvittämään, kuinka vaikea kuljettajalla on kuorma-autosta havaita ympärillä tapahtuvaa liikettä.

Katso ylhäällä olevalta videolta, mitkä paikat ovat kuljettajan silmiltä todellakin piilossa!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja