Kuolonkolarin turmapaikalla sankarillisesti toimineille varusmiehille sotilasansiomitalit – uhrin omaisilta koskettavat kiitokset: "Teitte parhaanne"

0:55
Jos saavut itse onnettomuuspaikalle, toimi näin!

Puolustusvoimien komentaja on palkinnut marraskuun lopulla Oulun Kiimingissä tapahtuneen kuolonkolarin turmapaikalla sankarillisesti toimineet varusmiehet.

Yksi henkilö kuoli Kuusamontiellä 22. marraskuuta sattuneessa kolarissa, kun vastaan tullut henkilöauto törmäsi kylki edellä uhrin kuljettaman henkilöauton keulaan. Vastaantulevien kaistalle ajautuneessa autossa oli kaksi ihmistä, jotka loukkaantuivat lievästi.

Poliisi kertoi aiemmin, että kaksi varusmiestä järjesti paikalla liikenteen ohjausta, jotta lisävahingoilta vältyttäisiin. Kolmas varusmiehistä aloitti puolestaan vakavasti loukkaantuneen ja myöhemmin menehtyneen kuljettajan elvytyksen. Varusmiehet jatkoivat toimintaa poliisin ja ensihoidon tuloon asti.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Puolustusvoimien komentaja myönsi sotilasansiomitalit

Poliisi ja Jääkäriprikaatin komentaja ovat kiitelleet varusmiesten toimintaa. Komentaja lupasi aiemmin palkita sankarillisesti toimineet varusmiehet heidän kotiutumisjuhlansa yhteydessä.

Maavoimat kertoo nyt, että Puolustusvoimien komentaja, kenraali Timo Kivinen on myöntänyt alikersantti Topias Kristian Sipolalle, tykkimies Juho Ilmo Samuel Havistolle ja kersantti Arttu Matias Immoselle sotilasansiomitalit.

Sotilasansiomitali voidaan myöntää palveluksessa kunnostautumisesta, erityisestä neuvokkuudesta, aloitteellisuudesta tai pelottomasta toiminnasta vaaratilanteessa.

Jääkäriprikaatin komentaja, eversti Sami-Antti Takamaan mukaan kaikki kohdat myöntöperusteista täyttyvät näiden kolmen varusmiehen kohdalla.

Maavoimien tiedotteessa hän kertoo, että kolmikko on hyvänä esimerkkinä suomalaisista nykynuorista.

– Toimeenpanokykyä löytyy, kun sitä tarvitaan. Kolmen sotilasansiomitalin myöntämisellä on suuri symbolinen merkitys. Se on tunnustus kaikille niille varusmiehille, jotka ovat tänäkin vuonna olleet esimerkillisesti esillä lukuisissa onnettomuustilanteissa ympäri Suomea.

– Ei ole myöskään syytä unohtaa niitä kouluttajia joukko-osastoissa, jotka näitäkin valmiuksia varusmiehille ja -naisille kouluttavat. He tekevät oman työnsä pieteetillä, tämä tapaus on siitä elävä esimerkki.

Koskettavat kiitokset turmassa menehtyneen omaisilta

Maavoimat kertoo, että myös liikenneturmassa kuolleen henkilön omaiset ja läheiset ovat lähettäneet kiitosviestin varusmiehille.

– Haluamme kiittää teitä esimerkillisestä toiminnasta Kiimingin onnettomuustilanteesta. Teitte parhaanne elvytyksen ja liikenteenohjauksen osalta, estäen lisävahingot, omaiset kirjoittavat Maavoimien mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja