Kuntosaliyrittäjä turhautui sekavaan koronatilanteeseen ja kertoo, kuinka tarkasti rajoituksista on pidetty kiinni: "Ei pyhällä hengellä selvitä"

Kuntosalit voidaan sulkea tartuntatautilain muutoksella – yrittäjä pelkää asiakkaiden menettämistä 3:42
Kuntosaliyrittäjä pelkää asiakkaiden menettämistä, katso koko juttu tästä!

Eduskunta hyväksyi eilen tartuntatautilain muutoksen, joka mahdollistaa kuntosalien sulkemisen.

Muutoksella selkeytettiin tartuntatautilain pykälää, joka aiheutti aiemmin tulkintaerimielisyyksiä sosiaali- ja terveysministeriön sekä aluehallintovirastojen välillä.

Muutoksen myötä päätös toiminnan sulkemisesta voidaan tehdä sen laajuudesta riippumatta.

East Breeze Crossfitin kuntosaliyrittäjä Miira-Mari Muukkonen kertoo MTV Uutiset Liven haastattelussa, että viimeinen kulunut vuosi on ollut rankka ja sekava.

– On ollut haastavaa henkisesti, taloudellisesti ja vaihtelevasti. Emme ole helpolla päässeet. Puolitoista vuotta sali on ollut pystyssä. Puoli vuotta sitten ehdittiin siinä normaalia yrittäjän alkua rakentaa. Viimeisin vuosi on nyt mennyt poikkeusoloissa, niin onhan tämä ollut aikamoista.

Hän julkaisi tilanteesta päivityksen sosiaalisessa mediassa. Päivitys levisi laajalle, osittain mahdollisesti siihen liitetyn itkuisen kuvan johdosta. Yrittäjien ahdinko koskettaa monia. 

Muukkonen kertoo, että ryhmäkokoa on pienennetty kuntosalilla kymmeneen henkilöön, jolloin paikkaa on saanut pitää auki.

– Sen lisäksi tänne lattialle on teipattu jokaiselle "karsinat", missä jokainen suorittaa oman treeninsä. Näin saadaan turvavälit säilytettyä. Meillä on ohjeistukset täällä käsien pesusta lähtien, että miten saa toimia.

Muukkonen kertoo, että hänen kuntosalinsa tulee hakemaan tukia toimintaansa, jos sellaiseen tulee mahdollisuus.

– Ei ainakaan pyhällä hengellä selvitä. Toivotaan, että siihen asti saadaan treenejä pyöritettyä tavalla tai toisella ja asiakkaat pysyisivät mukana.

Muukkosen mielestä koronaviestintä on ollut yrittäjän näkökulmasta erittäin sekavaa:

– Rehellisesti sanottuna epäloogista ja ehkä näyttäytynyt jopa epärehellisyytenä. Tuntuu, että kerrotaanko kaikkea. Yrittäjille on jätetty paljon vastuuta ottaa selvää asioista ja tulkita ohjeita, suosituksia sekä määräyksiä. Toivoisin selkeyttä ja myös tasa-arvoa, Muukkonen kritisoi.

Lue myös:

    Uusimmat