Kuntosalille satoi kritiikkiä orjuusteemaisesta treenistä: "Anteeksiantamatonta"

Koulu jakoi oppilaille"isorintaisimman"ja"isopeppuisimman"palkinnon 1:54
Wisconsinissa sijaitseva Tremper High School joutui vuonna 2019 myrskyn silmään, koska palkitsi cheerleadereistaan "isorintaisimman" ja "isopeppuisimman". Video: CNN

PureGym-kuntosaliketju sai murskakritiikkiä, kun yksi sen toimipiste julkaisi orjuusteemaisen treeniohjeen.

Kuntopalveluita tarjoava PureGym on joutunut pyytämään anteeksi sosiaalisen median julkaisuaan. Suosittu brittikuntosaliketju joutui kritiikin kohteeksi, kun yksi sen toimipiste julkaisi netissä orjuusteemaisen treenin, kertoo BBC.

Ketjun 271 kuntosalilla on kullakin oma sosiaalisen median kanavansa, jota kukin sijainti hoitaa itsenäisesti.

Julkaisussa luki "orjuus oli kovaa, ja niin on tämäkin"

Julkaisussa esitellyn treenin taustalla oli Black History Month eli mustan historian kuukausi, jota vietetään esimerkiksi Yhdysvalloissa. Julkaisussa todettiin, että ajatuksena on juhlistaa historiakuukautta.

Treenin nimi mukaili orjuudesta kertovan 12 Years a Slave -elokuvan nimeä. Ohessa oli teksti "orjuus oli kovaa, ja niin on tämäkin". Treenissä oli 12 erilaista liikettä.

"Täysin mahdoton hyväksyä"

Julkaisu aiheutti pian kritiikin aallon. PureGym veti kuvan pois ja pahoitteli tapahtunutta.

– Tätät julkaisua on täysin mahdoton hyväksyä, sitä ei hyväksynyt yritys eikä sillä ollut yrityksen tukea ja se poistettiin, kun saimme tietää siitä. Otamme asian hyvin vakavasti ja tutkimme kiireesti, miten ja miksi tämä julkaisu tehtiin, PureGym totesi tiedotteessaan.

Kommentoijista moni kertoo peruneensa jäsenyytensä ketjun salilla. Julkaisun tehneelle vaaditaan potkuja.

– Jonkun pitää kantaa vastuu. Aiotteko tutkia asiaa sen sijaan, että lakaisisitte sen maton alle poistamalla julkaisun? Ha Bui kirjoittaa Twitterissä.

– Anteeksiantamatonta, Duncan Wood-Allum toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat