Kuntavaalit käydään poikkeuksellisessa tilassa – MTV:n soittokierros paljasti suuren muutoksen puolueiden kampanjoinnissa

5:41
Katso videolta, miten puolueet kommentoivat kampanjoinnin muutosta

Kuntavaalit käydään tänä keväänä poikkeuksellisissa oloissa, kun koronapandemia on laittanut puolueet miettimään, kuinka äänestäjiä tavoitetaan koronaturvallisesti. 

MTV Uutiset teki soittokierroksen Suomen suurimmille puolueille, jotka kertoivat poikkeuksellisten aikojen toimista. Keskusta ja kristillisdemokraatit eivät vastanneet yhteydenottoon.

Sosiaalinen media kampanjoinnin ytimessä

Sosiaalidemokraateissa ehdokkaita on koulutettu entistä enemmän sosiaalisen median kampanjointiin. Puolueen järjestöpäällikkö Jenny Suomisen mukaan tällä hetkellä joudutaan suunnittelemaan monia eri vaalikampanjoita eri muodoissa, sillä kevään tilannetta ei voi ennustaa.

Perussuomalaisten puoluesihteerin Simo Grönroosin mukaan perussuomalaiset ovat hyvin tottuneita käyttämään sosiaalista mediaa. Hän uskoo, että tulevana vaalikeväänä puolueiden vaalibudjettien sisällä siirtyy rahaa tavallisista tilaisuuksista muuhun mainontaaan.

Liike Nytin puoluesihteeri Juhani Klemetti kertoo olevansa huolissaan siitä, miten eri henkilöt kokevat mahdollisuudet lähteä ehdokkaaksi, jos sometyökalut eivät ole hallussa.

Vaalikevättä pohditaan riskiryhmäläisten näkökulmasta

Helsingin vasemmistoliiton puheenjohtaja Antti Kauppinen kokee tärkeänä tulevan vaalikevään pohtimisen riskiryhmien ja riskiryhmään kuuluvien omaisten näkökulmasta. 

Ruotsalaisen kansanpuolueen puoluesihteeri Fredrik Guseff uskoo kaikilla olevan keväällä tiedossa sama haaste kampanjoinnin suhteen. Hänen mielestään perinteinen media voi olla tiedon välittämisessä äänestäjille entistä isommassa roolissa.

Poliittinen häirintä tapetilla

Kokoomuksen kuntavaalipäällikkö Antti Ahonen on huolissaan poliittista häirinnästä. Hän kuvailee luottamustehtävissä oleviin ihmisiin kohdistuvaa häirintää hirvittäväksi.

Vihreiden puoluesihteeri Veli Liikanen kertoo puolueen antavan tukea ehdokkaille häirintätapauksiin liittyen. Hänen mukaansa tilanteet antavat vain lisäsyyn työn tekemiselle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja