Kuninkaallisasiantuntijalta tiukka arvio kuningatar Elisabetin tulevasta juhlavuodesta: "Tulee olemaan hänelle se viimeinen vilkutus"

8:53
MTV Uutisten toimittaja Aino Haili ja kirjailija Satu Jaatinen arvioivat, millainen on ollut kuningatar Elisabetin raskas vuosi 2021.

Kirjailija Satu Jaatinen uskoo, että kuningatar Elisabet sinnittelee tulevan hallitsijakautensa 70-vuotisjuhlan läpi vaikka tahdonvoimalla. 

Vuosi 2021 on ollut 95-vuotiaalle kuningatar Elisabetille tiettävästi varsin raskas, kun koronapandemian keskellä hänen puolisonsa prinssi Philip menehtyi 99-vuotiaana. Monarkille harmaita hiuksia ovat aiheuttaneet lisäksi lähteiden mukaan hänen lapsenlapsensa prinssi Harryn ja tämän puolison herttuatar Meghanin paljastukset brittihovin kulisseista. 

Hiljattain kansainvälistä huolta aiheutti kuitenkin se, että lokakuussa Elisabet vietti yllättäen yön sairaalassa. Tuolloin kuningattaren kerrottiin menneen sairaalaan alustavien tutkimusten takia ja jääneen sinne yöksi käytännön syistä. 

Kirjailija Satu Jaatinen analysoi tapahtumia Uutisaamussa tiistaina 21. joulukuuta ja totesi, ettei itse ole ollut huolissaan Elisabetin yllättävän sairaalayön tähden.

– Kuningatar on kuitenkin niin rautaista tekoa, hänhän ei ole käynyt sairaalassa edes synnyttämässä. Niin hänen kohdallaan tämä ei vaikuta vielä kauhean pahalta, Jaatinen arvioi. 

Vuonna 2022 Iso-Britanniassa on määrä juhlia Elisabetin valtakauden 70-vuotisjuhlaa, johon Jaatisen mukaan ollaan kovaa vauhtia valmistautumassa brittihovissa. 

– Uskon, että tämä on se, mihin kaikki ne tähtäävät: ne koitetaan koronan antamissa rajoissa järjestää. Ja uskon, että kuningatarkin tahdonvoimallaan pysyy hengissä siihen asti ja uskon, että todennäköisesti se tulee olemaan hänelle se viimeinen vilkutus Buckinghamin palatsin parvekkeelta. Sen jälkeen uskoisin, että hän saattaa jo luopua vallasta, koska prinssi Philipille annettiin 95-vuotiaana lupa vetäytyä. 

Miten asiantuntija Satu Jaatinen arvioi kuningatar Elisabetin raskasta vuotta? Katso haastattelu kokonaisuudessaan yllä olevalta videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja