Kuninkaallinen sovinto on tehty – prinssit William ja Harry hautasivat sotakirveen

13:05
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan menettävät kuninkaalliset tittelinsä – mitä se tarkoittaa?

Prinssiveljekset Harry ja William ovat lähteiden mukaan tehneet sovinnon. 

Brittihovista on pitkään kaikunut huhuja prinssiveljesten Williamin ja Harryn huonoista väleistä. Nyt hovin sisäiset lähteet kertovat, että veljekset ovat käyneet yksityisen ja avoimen keskustelun päättääkseen kiistansa. Lähteen mukaan kyseessä oli "nyt tai ei koskaan" -tyyppinen tilanne, joka oli setvittävä ennen kuin Harry muuttaa Kanadaan. 

– He päättivät poistaa kaikki ilmapiiriä myrkyttävät ihmiset, jotka hyörivät heidän ympärillään ja käsitellä asian keskenään – mies miehelle, veli veljelle, lähde kertoo. 

Sekä Harryn vaimo herttuatar Meghan että Williamin puoliso herttuatar Catherine ovat kertoman mukaan olleet mukana joissakin keskusteluissa, joissa on yritetty korjata veljesten huhuttuja huonoja välejä. Veljessuhteen on kerrottu huonontuneen muun muassa sen takia, että Harrylla ja Meghanilla oli vaikeuksia elää osana kuninkaallista perhettä. 

– Se on ollut mullistavaa heidän veljessuhteensa pelastamisen suhteen, ja se on lähtenyt täysin heistä itsestään. 

– Koska Harry on nyt muuttamassa pois, he tajusivat että jos he eivät setvi asioita nyt, he eivät tee sitä koskaan. 

Lähteen mukaan Harrylla ja Williamilla on edelleen erittäin erilaisia mielipiteitä asioista, mutta heidän suhteensa on kuitenkin jälleen lämmennyt. Veljekset ovat surullisia siitä, että he tulevat olemaan vastaisuudessa pitkän välimatkan päässä toisistaan. 

Vaikka Harry olisi saanut lämmitettyä suhteensa isoveljensä Williamin kanssa, välit hänen isäänsä prinssi Charlesiin ovat lähteiden mukaan viileät. Charles on kertoman mukaan ollut erittäin pettynyt ja surullinen Harryn ja Meghanin päätöksestä luopua kuninkaallisista velvollisuuksistaan. 

– Siellä on todellista luottamuksenpuutetta ja se tilanne tulee vaatimaan jonkin verran aikaa parantuakseen. 

Harry ja Meghan ilmoittivat tammikuun alussa vetäytyvänsä kuninkaallisista velvollisuuksistaan sekä aikovansa jatkossa työskennellä taloudellisesti itsenäisinä sekä muuttavansa Kanadaan. Pari olisi halunnut jatkaa kuningatar Elisabetiatukevaa edustustyötään, mutta lauantaina 18. tammikuuta kuningatar ilmoitti virallisessa lausunnossaan, etteivät he enää muodollisesti edusta kuningatarta tämän kevään jälkeen. Näin ollen Harry ja Meghan menettävät "hänen kuninkaallinen korkeutensa" -tittelinsä.

Lähde: Page Six

Harry ja Meghan: kuninkaallinen kriisi -dokumentti MTV3-kanavalla 28.1. klo 21.00

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja