"Kuningas on palannut!" – Tyson Fury toisti Klitshko-voiton seremoniansa, mikä tempaisi mukaansa myös yleisön Las Vegasissa

Tyson Fury julisti kuninkaan palanneen valtaistuimelle, kun hän nousi toista kertaa urallaan nyrkkeilyn raskaan sarjan maailmanmestariksi Suomen aikaa sunnuntaiaamuna. 

Fury dominoi uusintaottelua mestaruutta puolustanutta Deontay Wilderia vastaan Las Vegasissa. Fury löi yhdysvaltalaisen kanveesille kahdesti ennen kuin Wilderin nurkkaus heitti pyyhkeen kehään 7. erässä

Wilderin vasemmasta korvasta valui verta ja tasapaino heitteli 3. erän rajujen iskujen jälkeen, joten hänen tärykalvonsa saattoi vaurioitua.

– Parempi mies voitti tänään. Toivon vain, että nurkkaukseni olisi antanut minun jatkaa. Olen taistelija. Mutta nyt kävi näin, Wilder kommentoi kehässä ja kertoi myös ottelun alla kohtaamistaan vaikeuksista selventämättä niitä sen enempää. 

Siviilipuolen päihde- ja mielenterveysongelmat selättänyt Fury kiitti korkeampia voimia ja antoi tunnustusta Wilderille. 

– Hän näytti todellisen mestarin sydäntä. Hän on taistelija, hän tulee vielä takaisin ja hänestä tulee vielä mestari.

– Ja nyt sanon sen: kuningas on palannut valtaistuimelleen! Fury hehkutti. 

Tämä oli osuva kommentti, sillä Fury tuli kehään kuninkaan asussa, valtaistuimella istuen.

Kehähaastattelun jälkeen brittiläinen showmies lauloi Don McLeanin 70-luvun American Pie -hittikappaletta. Tämä tempaisi myös yleisön mukaan yhteislauluun. 

Fury, 31, lauloi kehässä myös marraskuussa 2015, kun hän oli hetkeä aiemmin kukistanut Vladimir Klitshkon MM-ottelussa. Tuon jälkeen Fury ajautui ongelmiin ja palasi kirkkaisiin valoihin vasta kesällä 2018. 

Fury on otellut urallaan 30 voittoa ja yhden ratkaisemattoman, edellisen kohtaamisen Wilderin kanssa. Wilderille tappio oli uran ensimmäinen (42-1-1). 

Lue myös:

    Uusimmat