Kun kuopiolaisnaiseen ei saatu yhteyttä, poliisi meni asuntoon ja teki järkyttävän löydön: Naiseen oli kohdistettu raakaa väkivaltaa – murhasta epäilty mies oleskeli ruumiin kanssa

Kuopion Männistössä on paljastunut henkirikos. Poliisi löysi vuonna 1979 syntyneen naisen kuolleena kerrostaloasunnosta viime viikon keskiviikkona. Ruumiissa oli ulkoisia väkivallan merkkejä.

Naiseen ei oltu saatu yhteyttä viikonlopun jälkeen, joten poliisi meni tarkistamaan naisen asunnon keskiviikkoaamupäivällä 2. lokakuuta.

Asunnossa oli ruumiin lisäksi myös vuonna 1976 syntynyt mies, joka otettiin kiinni taposta epäiltynä. Pian poliisi muutti kuitenkin rikosnimikkeen murhaksi, koska naiseen oli kohdistettu runsaasti voimakasta väkivaltaa.

– Tekotavan perusteella rikosnimike muutettiin murhaksi. Teko oli tehty raa'alla ja julmalla tavalla, mutta tekotapaa ei pystytä avamaan sen enempää tässä vaiheessa, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Juha Korhonen Itä-Suomen poliisista kertoo.

Epäilty määrättiin heti mielentilatutkimukseen

Henkirikos oli tapahtunut kuopiolaisnaisen asunnossa Männistössä, mutta sen tarkkaa aikaa ei vielä tiedetä. Nainen oli joka tapauksessa ollut kuolleena jo jonkun aikaa ennen löytymistään. 

– On viitteitä siitä, että teko ei ole tapahtunut löytöpäivänä vaan jo aiemmin. Todennäköisesti nainen on kuollut edellisen viikonlopun ja löytöpäivän välisenä aikana, Korhonen kertoo.

Epäilty mies oli oleskellut asunnossa ruumiin kanssa siihen saakka, kunnes poliisi otti hänet kiinni.

Vuonna 1976 syntynyt kuopiolaismies vangittiin Pohjois-Savon käräjäoikeudessa viime torstaina todennäköisin syin murhasta epäiltynä.

Vangitsemisoikeudenkäynnissä hänet myös määrättiin mielentilatutkimukseen.

– Kokonaisprosessin kannalta oli viisainta menetellä näin, että hänet määrättiin heti mielentilatutkimukseen, tutkinnanjohtaja perustelee.

Epäilty ja uhri tunsivat toisensa

Poliisin mukaan epäilty ja uhri tunsivat toisensa, mutta tutkinnanjohtaja ei kerro, olivatko he parisuhteessa keskenään.

– En ota kantaa siihen asuivatko he yhdessä tai oliko asunnossa muita, kun nainen löydettiin kuolleena.

Poliisi selvittää nyt tekoon johtaneita syitä. Motiivi on vielä auki.

– Näitä syitä selvitellään eikä niistä voida vielä lausua mitään. Epäiltyä on yritetty kuulustella ja asioita selvitellään koko ajan, Korhonen sanoo.

Jutun syytteennostamisen määräpäiväksi määrättiin 14. helmikuuta 2020. Poliisi tiedottaa tapauksesta viimeistään esitutkinnan valmistuttua.

Lue myös:

    Uusimmat