Kultavahti Kevin Lankisella hieno hetki Kanadan kaksinkertaisen Stanley Cup -voittajan kanssa mestaruuden ratkettua

Kevin Lankinen pelasi unelmaottelun MM-finaalissa ja torjui Suomen maailmanmestariksi. Lankinen venyi peräti 43 Kanadan laukauksen eteen.

– Oli aika vahva tunne, että tämä on meidän ilta. Miten äijät pelasivat siinä edessä, tuntuu, että ansaitsimme muutaman pompunkin siinä. Tulos oli meidän puolella ja kaikki pitää ansaita. Oli huikea taistelu, Lankinen summasi finaali-iltansa.

Kun kiekkoja sateli etenkin Kanadan loppurynnistyksen aikana, Lankinen vain piti päänsä kylmänä ja napsi kiekot toisensa perään. Toisessa päässä torjui kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja Matt Murray, mutta päätöserä tiivisti sen, miten Lankinen vei keskinäisen kamppailun: torjunnat 21–1, maalit Suomelle 2–0.

Ottelun jälkeen Lankinen ja Murray kävivät lyhyen keskustelun.

– Totta kai hän onnitteli minua. Se oli hieno ele häneltä, hän oli iloinen minun puolestani. Hän onnitteli hienosta pelistä, Lankinen kertoi.

– Hän on hieno maalivahti, kahden Stanley Cupin voittaja ja tuntui aika makealta voittaa hänet.

Lankinen kasasi itsensä upeasti Ruotsi-puolivälierän jälkeen. Siinä vetoja ei tullut paljon, mutta selän takana kolahti neljästi. Tuon jälkeen Lankinen pelasi kaksi ottelua turnauksen kovimpia vastustajia Venäjää ja Kanadaa vastaan, eikä hän antautunut kuin kerran.

– Se osoitti tämän joukkueen vahvuutta. Kun toisella ei ehkä ole paras päivä, joukkue kantaa. Ja kun joukkue tarvitsi apua, minä pystyin auttamaa heitä, Lankinen sanoi.

Lankinen voi hyvällä omallatunnolla ajatella, ettei Suomi olisi maailmanmestari ilman häntä. Nöyrä mies ei tätä ajatusta allekirjoittanut tuosta vaan.

– Emme olisi maailmanmestareita ilman 25 äijää kopissa, ilman valmennusjohtoa ja huoltoa siihen päälle. Tämä oli koko joukkueen upea voitto.

Lue myös:

    Uusimmat