Kultaranta-keskusteluissa korona-altistumisia, juontaja kertoo saaneensa tartunnan – "Presidenttiä en altistanut"

Kultaranta paketissa – ottaako Nato Turkin terrorismihuolet tosissaan? 9:18
Kultaranta paketissa – ottaako Nato Turkin terrorismihuolet tosissaan?

Tasavallan presidentin isännöimissä Kultaranta-keskusteluissa on paljastunut korona-altistumisia. Tasavallan presidentin kansliasta kerrotaan MTV Uutisille, että järjestäjän näkökulmasta riski joukkoaltistumiselle on vähäinen.

Kultaranta-keskusteluihin osallistuneella on todettu jälkeenpäin koronatartunta. Tapahtuman juontaja Katri Makkonen kertoo Twitterissä olevansa tartunnan saanut. Hänen mukaansa hän ei istunut teltan pöydissä tai pienryhmissä.

– Esimerkiksi presidenttiä en altistanut, vaikka ohimennen juttelimme. Altistuneet on kontaktoitu, Makkonen kirjoittaa.

Tasavallan presidentin kansliasta kerrotaan MTV Uutisille, että positiivisen koronatestituloksen saanut oli ollut tapahtuman aikaan täysin oireeton.

– Näkemyksemme mukaan joukkoaltistumisen riski on vähäinen. Kultaranta-keskustelut järjestettiin käytännössä ulkoilmatilaisuutena, jossa esimerkiksi kokous- ja ruokailutelttoihin oli järjestetty läpiveto.

Lisäksi kaikkiin käytettyihin tiloihin oli sijoitettu useita ilmanpuhdistimia.

– Sairastunut henkilö on toiminut vastuullisesti ja ilmoittanut tasavallan presidentin kanslialle sairastumisestaan välittömästi. Sairastuneen kanssa lähikontaktissa olleet henkilöt ovat informoituja.

Tasavallan presidentin kanslian käsityksen mukaan myös altistuneiden ihmisten määrä on vähäinen. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö jatkaa työskentelyä normaalisti.

Altistumisista Kultarannassa kertoi aiemmin Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat