Mainos

Kuka voittaa roolin Roskisprinssi-elokuvasta?

Vuoden päästä ensi-iltaan tuleva kotimainen Roskisprinssi etsii yhtä näyttelijää kilpailulla. Tänään julistetun kisan voittajalle käsikirjoitetaan erikseen rooli keväällä ja kesällä kuvattavasta nuorten elokuvasta.

Poija ja ilves -elokuvasta tutun Raimo O. Niemen ohjaaman filmin varsinaiset päätähdet ovat Jon-Jon Geitel ja Pihla Maalismaa. 19-vuotias Geitel on ennestään tuttu muun muassa elokuvasta Helmiä ja sikoja ja tv-sarjasta Kotikatu. Paalasmaa on toiminut aiemmin Uutisjuttu-nuortenohjelman juontajana. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Kristiina Elstelä, Heikki Silvennoinen, Oiva Lohtander, Risto Salmi, Katariina Kaitue ja Kari Heiskanen.

Harrastaja elokuvassa on haaste ohjaajalle

Roskisprinssi on romanttinen komedia nuoren miehen harharetkestä pikkukaupunkiin. Sieltä hän löytää kolhujen, kasvun ja räiskyvän rakkauden kautta uuden suunta elämälleen.

Roolikilpailulla haetaan filmille näkyvyyttä ja julkisuutta. Elokuvan yhteistyökumppanin Pandan tammikuussa julkistama kilpailu on kerännyt jo 10 000 osallistujaa. Voittaja arvotaan huhtikuussa.

Niemen mukaan rooli on ”avustuksellinen.” Ohjaajalle se tuo oman haasteensa.

– Minun täytyy ohjaajana varautua siihen, että rooliin voi tulla miltei kuka tahansa. Sen jälkeen kun henkilö sitten selviää, alkaa mietintämyssy suhista.

Niemelle ei ole ensimmäinen kerta ohjata harrastajanäyttelijää.

– Olen tehnyt lasten ja nuorten elokuvia ohjatessani amatöörien kanssa töitä paljonkin ja ollut tekemisissä ihmisten kanssa, jotka tekevät jopa pääroolin ilman mitään näyttelijäkoulutusta. Silti ei ole saanut näkyä, että he ovat yhtään huonompia kuin korkeasti koulutetut näyttelijäkollegat siinä vieressä.

Kirjan henki halutaan säilyttää filmissä

Roskisprinssi-elokuva perustuu Tuija Lehtisen vuonna 1992 ilmestyneeseen samannimiseen nuortenromaaniin.

Niemi innostui Lehtisen kirjasta vuosia sitten.

– Ajattelin heti sen luettuani, että tästä pitäisi tehdä elokuva. Itse asiassa kerran jo aloitettiin käsikirjoituksen tekemistä, mutta silloin jokin toinen juttu ajoi sen ohi. Kolmisen vuotta sitten tyttäreni, kirjailija Juuli Niemi ja Inari Niemi kysyivät, mitä jos he kirjoittaisivat käsikirjoituksen. Tarina käännettiin nykyaikaan ja niin kuin aina, kirjasta oli jätettävä aika paljon pois, mutta koetimme säilyttää sen hienon hengen. Myös Tuija Lehtinen on lukenut käsikirjoituksen ja antanut siunauksensa sille.

Ensi-ilta myös Norjassa

Poika ja Ilves -elokuvan päätähti Konsta Hietanen elokuvan kutsuvierasnäytännössä vuonna 1998. (Kuva: Sari Gustafsson / Lehtikuva.)

Niemen tunnetuin ja menestynein elokuva on Ville Suhosen kanssa tehty Poika ja ilves vuodelta 1998. Se sai 400 000 katsojaa ja myytiin 45 maahan. Hänen seuraava filminsä, Suden arvoitus, sai noin 100 000 katsojaa ja myytiin 90 maahan.

Niemi toivoo myös Roskisprinssille suuria katsojalukuja ja menetystä, mutta ei uskalla haaveilla enemmästä.

– Elokuva-ala on mysteerinen. Ennen kuin elokuva tulee teattereihin ja ihmiset näkevät sen, ei voi tietää, saako se tulta siipiensä alle vai ei. Lapsi ja eläin -elokuvilla on tietysti oma varma markkinansa. Toivotaan, että tämä vielä pesee ne kaikki.

Roskisprinssi kuvataan Joensuussa

Roskisprinssi-elokuvan kuvaukset ovat alkaneet vähän aikaa sitten. Ne jatkuvat kevään ja ensi kesän.

Ohjaaja valmistautuu tulevaan perhosia vatsassaan.

– Pieni kuplinta on sisällä aina, kun kuvaukset alkavat. Tätä elokuvaa on valmisteltu pitkään, ja nyt ollaan lopulta tositoimissa. Parhaillaan meidän tuotantotoimistossamme ovat menossa maskeerauskokeet ja pukujensovitus. Eilen oltiin Joensuussa, jossa elokuva 90-prosenttisesti kuvataan. Siellä katsottiin kaikki talvikuvauspaikat läpi vielä vähän isomman ryhmän kanssa. Tekemisen fiilis rupeaa iskemään, ja on kutkuttava olo.

Roskisprinssi saa ensi-iltansa vuoden päästä heinäkuussa. Elokuvan tuottaa Periferia Productions Oy, ja sitä levittää Walt Disney Studios Motion Pictures Finland. Roskisprinssi on saanut kotimaista rahoitusta muun muassa Elokuvasäätiöltä ja Kirkon mediasäätiöltä ja osarahoitusta Norjasta. Filmi tulee ensi-iltaan myös Norjassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.