Kuinka usein suomalaiset harrastavat keskimäärin seksiä? Asiantuntija vastaa

Erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen teilaa puheet normiseksielämästä ja kertoo eriparisten halujen olevan hyvin yleisiä.

LUE MYÖS: 

Kuinka usein suomalaiset harrastavat seksiä? Erityistason seksuaaliterapeutti, Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta tutuksi tullut Elina Tanskanen teilaa puheet normiseksielämästä, sillä hänen mukaansa ihmiset ovat seksuaalisuudeltaan hyvin moninaisia.

Mikä toimii jollekulle, ei välttämättä toimi muille. Omannäköinen seksielämä löytyy keskustelemalla ja kokeilemalla, tutkimalla ja työstämällä.

– On tärkeää ymmärtää, ettei ole olemassa mitään normiseksielämää. Tulee surua ja vähän ärsyyntymistäkin siitä, että ihmiset vertaavat itseään toisiin ja ajattelevat, että on olemassa jokin ideaaliseksielämä, joka heidänkin pitäisi täyttää, Tanskanen harmittelee.

No mutta kuinka usein? Tanskasen viime tietojen mukaan suomalaisten seksin harrastamisen keskiarvo on kerran viikossa, mutta – kyseessä on vain keskiarvo.

– Voi olla ihmisiä, jotka harrastavat seksiä kerran vuodessa, ja ihmisiä, jotka sitä harrastavat monta kertaa päivässä. Ja kaikkea tältä väliltä, Tanskanen sanoo.

Tanskanen muistuttaa niin sanottujen eriparisten halujen olevan hyvin yleisiä.

– On hyvä muistaa, että usein seksissä halutaan eri määriä eri asioita. Vastaanotolleni tulee paljon pareja, joilla on eripariset halut ja tämän vuoksi suhteessa haasteita, Tanskanen kertoo.

Lopuksi Tanskanen nimeää vielä kaksi erityyppistä seksuaalista halua.

– Spontaani seksuaalihalu iskee vähän kuin salama kirkkaalta taivaalta. Tämän lisäksi on myös responsiivista halua, joka syntyy johonkin impulssiin tai stimulaatioon, Tanskanen kuvailee.

Seksuaalisen halun puutteeseen liittyy monia tekijöitä, ja kartoittaessa niitä voi löytyä hyvinkin laajalta alueelta.

– Mikään elämän osa-alue ei ole eristyksissä toisista, ja kaikki niistä vaikuttavat toisiinsa. Siksi seksuaalinen haluaminen on niin herkkä asia.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja