Mainos

Kuinka paljon lentomatkustajat ja käsimatkatavarat todellisuudessa painavat? Finnairilla kiertävä vaaka lentokentällä

7:04

Finnair perustelee matkustajien punnitsemista juuri lentokentällä viranomaisohjeistuksella ja uskoo, että menetelmällä saadaan tilastotietoja parempaa dataa.

Finnair tuo tänään päivällä vaa'an lentokentälle ja alkaa punnita matkustajia ja heidän käsimatkatavaroitaan lähtöporteilla.

Punnitseminen tarkoituksena on saada dataa siitä, kuinka paljon matkustajat ja käsimatkatavarat todellisuudessa painavat. Tietoja kaivataan lentokoneen kuormaukseen ja tasapainoon liittyviä laskelmia varten.

Aiemmin Finnair on käyttänyt Euroopan lentoturvallisuusviraston standardipainoja vuodelta 2009 muiden lentoyhtiöiden tavoin.

Miksi Finnair ei kerää tietoa tilastoista, vaan punnitsee matkustajia lentokentällä?

– Joudumme noudattamaan viranomaisohjeistusta, että punnitus täytyy suorittaa lentokentällä, sanoo asiakas- ja matkatavaraprosessista vastaava Sami Suokas.

Suokas uskoo, että näin saadaan paras mahdollinen data. Punnitseminen on vapaaehtoista, mutta Suokas ei usko vapaaehtoisuuden johtavan siihen, että vain hoikimmat matkustajat tulevat punnittaviksi.

– Uskotaan ja toivotaan, että kaikki asiakkaat osallistuvat tutkimukseen.

Projektissa kerätään ensin tiedot 150 asiakkaan ja heidän käsimatkatavaransa keskipainosta. Sen jälkeen arvioidaan, kuinka paljon asiakkaita vielä tarvitsee punnita. Projekti kestää vuoden.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.