Mainos

"Kuinka ihmeessä isompi voi olla pienempi?" – teini teki tärkeän huomion housujen mitoituksesta

Nuori nainen ymmärsi, että hänen vartalonsa ei ole ongelma. Vaatekoot ovat.

Oletko huomannut, että toisessa kaupassa joudut valitsemaan isomman farkkukoon kuin toisessa? Et ole yksin, sillä tämän huomasi myös englantilainen Lucy Horsley, jonka mukaan kauppojen erilainen mitoitus voi aiheuttaa nuorille tytöille tarpeettomia paineita. 

Hän toivookin, että kaupat yhtenäistäisivät mitoitusta ostosreissujen helpottumiseksi. 

Nainen kertoo tunteneensa häpeää 

Ostoksilla ollut Horsley kertoo kokeilleensa aluksi pienemmän koon housuja, mutta joutuneensa hakemaan aina vain isompia housuja. Vasta suomalaista kokoa 44 vastaavia koon 18 housuja kokeiltuaan hän tunsi olonsa mukavaksi.

– Minun kaltaistani tyttöä joka on aina epäröinyt painoaan, se satutti. Tunsin häpeää ostaessani koon 18 farkut, Horsley kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Pian hän kuitenkin ymmärsi, että hänen vartalonsa ei ollut ongelma – vaatteiden koot olivat. Horsley teki havainnon, että River Island -liikkeestä ostetut 18-kokoiset housut olivat itse asiassa huomattavasti pienemmät kuin New Look -liikkeestä ostetut, kaksi vaatekokoa pienemmät housut. 

Tästä inspiroituneena nainen julkaisi Facebookissa paljon huomiota saaneen päivityksen. Kymmenet tuhannet ihmiset ovat reagoineet naisen päivitykseen ja kertoneet huomanneensa saman. 

–  Kuinka ihmeessä isompi voi olla pienempi? En yhtään ihmettele, miksi niin moni tyttö kärsii itsetunto-ongelmista ja vihaa vaatteiden ostamista. Mikseivät koot voi olla samoja jokaisessa kaupassa? nainen kirjoittaa.

Jotta kukaan ei pääsisi kommentoimaan kokoeron johtuvan farkkujen malleista, nainen tarkentaa, että molemmat farkut ovat malliltaan täysin samanlaiset ja samanlaista kangasta.

Lähde: Metro 

***

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.