KSML: Nainen epäili miestä pedofiiliksi ja kertoi havainnoistaan julkisesti Facebookissa – syytön mies oli vain etsimässä työmaakohdettaan

Jyväskyläläinen 35-vuotias nainen tuomittiin perjantaina Keski-Suomen käräjäoikeudessa sakkoihin ja korvauksiin 53-vuotiaan miehen kunnianloukkauksesta, uutisoi Keskisuomalainen. Nainen oli luullut tunnistaneensa miehen pakettiautolla liikkuvaksi pedofiiliksi.

Nainen luuli miehen tiirailevan lapsia, mutta kyseessä olikin seuraavan päivän työmaakohdettaan etsinyt mies.

Nainen kirjoitti havainnoistaan Facebookissa julkisessa profiilissaan ja jakoi päivityksen myös useissa ryhmissä.

Pedofiliaepäilyt ja huhujen levittäminen paljastuivat jyväskyläläismiehelle kauppareissulla. Facebook -päivityksen nähnyt sivullinen yhdisti miehen pakettiauton rekisterinumeron päivityksessä olleeseen rekisterinumeroon ja tuli ihmettelemään asiaa.

Naisen saamasta 30 päiväsakosta kertyy maksettavaa 180 euroa. Nainen velvoitettiin korvaamaan miehelle henkisestä kärsimyksestä 6 000 euroa ja maksamaan lisäksi miehen noin 3 000 euron oikeudenkäyntikulut.

 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja