Mainos

KSML: Ihalainen haluaa nuorten työllistämistalkoot

Työministeri Lauri Ihalainen (sd) esittää, että kaikille opintonsa päättäville nuorille pitäisi tarjota ensi vuonna ensimmäinen työ- tai harjoittelupaikka.

Ihalainen haastaa Keskisuomalaisessa elinkeinoelämän ja työmarkkinajärjestöt mukaan työllistämistalkoisiin, joiden ministeri toivoo käynnistyvän heti ensi vuonna osana hänen ajamaansa yhteiskuntatakuuhanketta.

– Vetoan yrityksiin siinä, että tästä tehtäisiin kansalliset talkoot, jotta meillä ei jäisi koulutuksen saaneita nuoria vaille ensimmäistä työpaikkaa. Otettaisiin nyt yhteiskunnallinen koppi, Ihalainen kannustaa lehdessä.

– Kyseessä on Suomen tulevaisuuden talkoot. Varmistetaan, että nuoret ihmiset eivät syrjäydy koulutuksesta ja työstä.

Ihalaisen vastuulla olevassa yhteiskuntatakuussa jokaiselle alle 25-vuotiaalle nuorelle ja alle 30-vuotiaalle vastavalmistuneelle tarjotaan kolmen kuukauden sisällä työttömyyden alkamisesta työ-, opiskelu-, harjoittelu-, työpaja- tai kuntoutuspaikkaa. Yhteiskuntatakuun on tarkoitus olla valmis vasta 2013.

Alle 25-vuotiaita nuoria on tällä hetkellä työttömänä virallisesti 26 000. Tosiasiassa Suomessa on jopa 40 000 nuorta, jotka ovat työelämän ja opintojen ulkopuolella.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.