KSML: Ihalainen haluaa nuorten työllistämistalkoot

Työministeri Lauri Ihalainen (sd) esittää, että kaikille opintonsa päättäville nuorille pitäisi tarjota ensi vuonna ensimmäinen työ- tai harjoittelupaikka.

Ihalainen haastaa Keskisuomalaisessa elinkeinoelämän ja työmarkkinajärjestöt mukaan työllistämistalkoisiin, joiden ministeri toivoo käynnistyvän heti ensi vuonna osana hänen ajamaansa yhteiskuntatakuuhanketta.

– Vetoan yrityksiin siinä, että tästä tehtäisiin kansalliset talkoot, jotta meillä ei jäisi koulutuksen saaneita nuoria vaille ensimmäistä työpaikkaa. Otettaisiin nyt yhteiskunnallinen koppi, Ihalainen kannustaa lehdessä.

– Kyseessä on Suomen tulevaisuuden talkoot. Varmistetaan, että nuoret ihmiset eivät syrjäydy koulutuksesta ja työstä.

Ihalaisen vastuulla olevassa yhteiskuntatakuussa jokaiselle alle 25-vuotiaalle nuorelle ja alle 30-vuotiaalle vastavalmistuneelle tarjotaan kolmen kuukauden sisällä työttömyyden alkamisesta työ-, opiskelu-, harjoittelu-, työpaja- tai kuntoutuspaikkaa. Yhteiskuntatakuun on tarkoitus olla valmis vasta 2013.

Alle 25-vuotiaita nuoria on tällä hetkellä työttömänä virallisesti 26 000. Tosiasiassa Suomessa on jopa 40 000 nuorta, jotka ovat työelämän ja opintojen ulkopuolella.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat